04.10.2024.

18:32

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Hteo da osveti kuma: Duca sa Olimpa bacio dve bombe na kuće Kosmajca!

Prema optužnici, Krstić se tereti za izazivanje opšte opasnosti. On je u tri navrata bacio eksplozivne naprave, dve na kuće Kosmajčevih naslednika na Zvezdari i jednu u komšijsko dvorište. Jedna od njih je eksplodirala, ali na svu sreću niko nije povređen.  

Sudija u ovom postupku istakao je da Lazar, Aleksandra, Jelena i Milica Kosmajac nemaju status oštećenih, zbog nedostatka dokaza, već samo svedoka:

- Oštećeni u ovom postupku jedino je Slobodan Nikolić (prvi komšija, op. aut).  

Krstić je došao na ročište u pratnji jednog stražara sa lisicama na rukama, dok su ga u holu Palate pravde čekali supruga Džesika R. T. (39), inače državljanka Australije, i deca.

On je, da podsetimo, uhapšen je 16. novembra prošle godine, zajedno sa suprugom, i od tada se nalazi u pritvoru. Istraga protiv Džesike je u međuvremenu obustavljena usled nedostatka dokaza. 

Tokom dosadašnjeg postupka optuženi se branio da je na kuće Kosmajčeve dece bacio bombe, jer je njihovog oca krivio za postavljanje eksploziva pod njegovo vozilo i smrt njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš.

Najpre je 7. novembra aktivirao bombu i bacio je na rešetku od slivnika kod garaže u dvorištu porodične kuće Kosmajčevih, koju je svedok B. M. zajedno sa kašikom premestio na zidani roštilj letnjikovca kuće.

Sledećeg dana je u dvorište porodične kuće Slobodana Nikolića bacio drugu ručnu bombu, koja je eksplodirala. Nikolić se u to vreme nalazio u svojoj kući.

Nakon druge bombe, Duca sa Olimpa je 15. novembra bacio i treću eksplozivnu napravu u dvorište kuće koja je u vlasništvu Milice Kosmajac, ali ona nije ekspolodirala.

Bomba je nađena na betonu kod metalnih ulaznih vrata od dvorišta kuće, a kašika ručne bombe je zatečena pored parking mesta u travi u dvorištu.