05.10.2024.

09:33

Foto: Informer

Hronika

Pevačica koja je uhapšena zbog pomoći "škaljarcu" na slobodi! Osumnjičena za ozbiljna krivična dela, ali joj sud nije odredio pritvor

Sud BiH odbio je predlog tužilaštva da joj se odredi pritvor i ovu inforamciju za medije iz BIH potvrdio je njen advokat. 

Podsetimo policija Republike Srpske uhapsila je Ognjena Odovića iz Sokoca i pevačicu Verenu Cerovinu iz Sarajeva pod sumnjom da su pomogli u skrivanju "škaljarcu" sa poternice koji je u poslovima sa kokainom zgrnuo i oprao milione evra.

Njima su se na teret stavljala krivična dela organizovani kriminal i pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. 

Informer

Inače Ognjen Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

Informer

- Osnovana sumnja proizilazi iz analize sadržaja ostvarenih komunikacijom putem ”Skaj” aplikacije iz koje se vidi da je Orašanin, zajedno sa članovima grupe, u više navrata organizovao trgovinu opojnom drogom kokain iz Belgije i da ju je prodavao na teritoriji BiH i Hrvatske- navelo je Tužilaštvo BiH u predlogu za pritvor.