Autor: Informer.rs

05.10.2024.

13:49

Foto: Novak Đurović/ATA Images

Hronika

Dečak - ubica čuvara ubio s leđa, dok je išao ka portirnici! Otkriveno šta se nalazi na video - snimcima jezivog masakra u ''Ribnikaru''

Na suđenju Kecmanovićima odnosno u parnici koju je pokrenula porodica ubijene Adriane Dukić, o masakru u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' koji je 3. maja prošle godine izvršio Kosta K, svedočio je nastavnik geografije Zoran Nišević, koji je prvi ušao u 7/2 i video ubijenu decu, a ranjenoj pomogao.

On je ispričao da je nakon što je pomogao ranjenoj deci, policiji pokazao snimak Kostinog krvavog pira, a onda otkrio i šta se na snimku videlo.

- Došla je i direktorka i pustio sam policiji snimak sa kamere iz hola škole. Na njemu se vidi kada dečak ubica dolazi i Dragan mu objašnjava da ide na čas i okreće se i ide do svog mesta u portirnici, kada mu dečak ubica puca u leđa, a onda i u devojčice - ispričao je nastavnik, a zastupnica porodice Dukić, Snežana Dunjić otkrila je da se na snimcima vidi da niko nije pomogao ranjenoj deci:

Informer

 

Iz snimaka se vidi da su tetkica, kojoj još ne znamo ime, razredna Dragana Tomić i domar Rade Simić, nakon što je dečak ubica pucao, a pre dolaska nastavnika geografije Zorana Niševića i policije bili na vratima učionice istorije u kojoj je bilo "7/2" i niko od njih nije ušao unutra i pružio pomoć deci - rekla je ona i dodala:

- Mi ne znamo da li bi Adriana danas bila živa da su oni ušli i pružili pomoć.

Podsetimo, Kosta K. tada trinaestogodišnji dečak, 3. maja prošle godine ušao je u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' koju je i sam pohađao i iz ranca izvukao očev pištolj, kojim je najpre usmrtio čuvara škole i devojčice na dežurstvu, a onda ušao u kabinet istorije, gde je njegovo odeljenje 7/2 imalo čas i otvorio vatru na svoje vršnjake.

Usmrtio je devetoro učenika i čuvara škole, dok je petoro ranio.