05.10.2024.

15:22

Foto: Foto: Beta, Shutterstock/Umrli.me

Hronika

Dritan sumnja u zvaničnu verziju ubistva snajperom: Specijalci povučeni sat i po pre likvidacije Lješkovića?!

Predsednik Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović ukazao je na to da je oko sat i po pre ubistva visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Vaska Lješkovića sa Cetinja povučena Specijalna jedinica policije.?!

Lješković je ubijen 27. septembra, a iz Uprave policije je saopšteno da je tog dana oko 15.25 časova dežurnoj službi Odeljenja bezbednosti Cetinje prijavljeno "da se u dvorištu kuće u tom gradu nalazi lice za koje se sumnja da je u besvesnom stanju".

- U 13.30, sati i po pre snajperskog napada i ubistva Vaska Lješkovića, Specijalna jedinica policije povučena je sa Cetinja u Podgoricu! Ubistvo je počinjeno u 15 sati. Ne optužujem nikoga, neka kažu da je info netačna i da je naša jedinica bila tamo. Možda ni oni nisu mogli da predvide šta će da se desi - rekao je Abazović gostujući na crnogorskoj A plus televiziji i dodao da tokom 2023. godine, kada je on bio na čelu Vlade, nije bilo kriminalnih ubistava u Crnoj Gori.

Ubica znao sve o Lješkoviću

Vasko Lješković (37) ubijen je hicem iz snajperske puške 27. septembra u dvorištu svoje kuće na Cetinju. Ubica je ispalio samo jedan hitac sa brda udaljenog oko 500 metara od Lješkovićeve kuće, nakon čega je pobegao i policija traga za njim. Metak je pogodio Lješkovića u srce u momentu dok je ručao u dvorištu svoje vile.

- Lješković je retko izlazio iza zidina svoje velelepne vile na Cetinju. Nije imao društvene mreže, nije izlazio prečesto u grad, kretao se samo u društvu određenih ljudi. Napadač je sve to, očigledno, znao, pa je odlučio da Lješkovića ubije kod kuće jer nije imao priliku da to uradi na ulici, a za snajper se odlučio zato što nije mogao da priđe kući od zidina koje je Vasko podigao - kazao je ranije jedan od poznanika ubijenog škaljarca.