05.10.2024.

19:25

Foto: Informer/Uprava carina

Hronika

Novo suđenje dilerima droge: Prljavi policajac organizovao grupu za preprodaju "ksalola"!

Interesantno je da je kao organizator ove grupe optužnicom označen Slaviša Bojković, nekadašnji pomoćnik komandira kragujevačke policije i istaknuti funkcioner Sindikata srpske policije!

Njega je Specijalni sud u Beogradu u decembru prošle godine osudio na 11 godina zatvora, kao i Sinišu Zdjelarića, dok je Miroslav Mihajlović osuđen na 10, a Nikola Zdjelarić na sedam godina robije.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka presude nerazumljiva:

"Takođe, o činjenicama koje su predmet dokazivanja nisu navedeni razlozi, a oni koji su dati su nejasni i protivrečni, kako sami sebi tako i izreci. Osim toga, pvostepeni sud je učinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka zbog kojih nije moguće ispitati njenu zakonitost i pravilnost." 

Okrivljenom Bojkoviću i obojici Zdjelarića su, inače, sudskom odlukom oduzete i vredne nepokretnosti - motorna vozila, zemljišta, stanovi, poslovni prostori...

Prema optužnici, ova grupa je delovala od 16. juna do 8. oktobra 2020. godine, kada su uhapšeni prilikom primopredaje 100.000 tableta "ksalola". Uhvaćeni su dok su pretovarivali kartonske kutije s lekovima iz jednog automobila u drugi.