06.10.2024.

14:41

Foto: J.R.

Hronika

Ranjen pokušao da otme pištolj policajcu: Komšije muškarca koji je izazavo dramu na Vračaru

On je kako smo ranije izveštavali ranjen u stomak i u noge.

Naime, kako je Informer u četvrtak uveče izveštavao, Vladimir je oko 18 sati u zgradi u Bulevaru kralja Aleksandra, metalnom šipkom nasrnuo na muškarca (64) i teško ga povredio. Potom je u glavu udario stanarku koja je izašla kada je čula jauke iz hodnika.

Neko je iz zgrade o tome obavstio policiju koja je ubrzo stigla u zgradu. 

- Policajci su pokušali da razgovaraju sa njim, došao je i pregovarački tim, ali on je ostao zaključan u svom stanu na četvrtom spratu. U nekom trenutku policija je pozvala i njegovu majku, ali on nije želo da sarađuje. Ljudi nisu znali ni da li je živ, a istovremeno su se plašili da ne skoči kroz prozor te su na teren pozvani i vatrogasci koji su odmah ispod prozora postavili vazdušni jastuk - objasnio je ranije izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Prema njegovim rečima policajci su pokušavali na lep način da dopru do njega ali to nije urodilo plodom.

Ispred njegovih vrata bilo je više policajaca i pregovarački tim dozivali su Vladimira da se preda i da izađe ali on ih je najpre gađao čvrstim predmetima pa potom i na njih nasrnuo sekirom.

Zbog toga su morali da upotrebe službeno oružj. Dok su ga prenosili do kola Hitne pomoći i dalje se opirao, pa je čak pokušao da izvuče pištolj policajcu.

Dan nakon strašne drame koja se dogodila na Vračaru stanari nisu mogli da dođu sebi. Jedna od stanarki je ispričala da je čul sirene, jurnjavu uz stepenice gore dole...

- Nisam smela da izađem iz stana, zaključala sam se i sačekala da se sve završi. Danas mi komšije pričaju da je jedan muškarac napao majstora koji je radio tu. Komšinica je izašla da ga odbrani, a on je zatim udario i nju. Jadna žena, htela da pomogne, a ni kriva ni dužna osta povređena - kaže komšinica.

Ona tvrdi da Vladimir ne živi u toj zgradi, već da samo povremeno obilazi oca.

- Nekad se pozdravi, nekada ne. Znala sam da sa njim nešto nije u redu, čula sam da je i ranije sa porodicom imao neke sukobe, ali mi do sada nismo imali problem sa njim. On inače ne živi ovde, tu mu živi otac kog često obilazi, donosi mu hranu. Ne mogu da verujem da je to on uradio. Još sam u strahu, ne izlazim nigde - rekla je komšinica.