07.10.2024.

19:41

Foto: Facebook/Instagram

Hronika

Ovo je porodica koju je udario pijani vozač u Bačkom Petrovcu: Žena nastradala muž i devojčice povređene

Kako je Informer ranije izvštavao, jeziva saobraćajna nezgoda dogodila se u nedelju oko 12 sati na mostu kanala DTD u Bačkom Petrovcu.

- Sumnja se da se nezgoda dogodila kada je automobil "mercedes" koji se kretao iz Bačkog Petrovca ka Novom Sadu, prešao u traku namenjenu za suprotni smer i direktno udario u "fijat" u kojem je bila petočlana porodica iz Novog Sada. Automobilom je upravljala S.J., njen suprug bio je na mestu suvozača dok su devojčice starosti 7, 9 i 10 godina bile na zadnjem sedištu - objašnjava izvor Informera i dodaje:

Informer

- Od siline udarca žena je teško bila povređena i nju su vatrogasci izvlačili iz uništenog vozila. Prevezena je u bolnicu, ali je nažalost ubrzo potom preminula. Njen suprug zadobio je teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, kao i devojčice. Srećom, jedna devojčica je zadobila lakše telesne povrede i nakon ukazane pomoći je otpuštena na kućno lečenje. Druga devojčica je sa intenzivne nege prebačena na redovno odeljenje, dok je treća devojčica zadržana na odeljenju intenzivne nege na posmatranju i lekari je spremaju za hiruršku intervenciju. Sve tri devojčice su van životne opasnosti - rekao je naš sagovornik. 

Informer

 

Kada je reč o vozaču koji ih je udario on je kako smo saznali državljanin Hrvatske. 

- Alko testom je utvrđeno da je u imao 1,48 promila alkohola u organizmu. Takođe, njegovo vozilo je snimljeno pre jezive nezgode. Na snimku se vidi da, on neposredno pre nezgode vozi nasilnički, obilazi druga vozila i šeta po putu - pojasnio je naš sagovornik i dodao da je Hrvat uhapšen i da mu je određeno 48 sati zadržavanja u okviru kojih će biti saslušan u tužilaštvu. 

Na teret mu se stavlja izazivanje saobraćajne nezgode sa stradalim i povređenim osobama ali i teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja