08.10.2024.

08:54

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Zločin koji se ne zaboravlja! Milici ubica prerezao vrat, ali i 14 godina kasnije on je na slobodi

Vinovnik ovog strašnog zločina ni dan-danas nije pronađen i predat zakonu.

Surovi zločin odigrao se 7. oktobra 2010. godine. Milica je dan provela sa drugarima i negde oko 21 čas je krenula kući. Oni su je čak ispratili jedan deo puta, a onda je nastavila sama, prema naselju Zorka, u Subotici, gde je živela.

Kako je imala slušalice u ušima nije primetila da je neko prati. U jednom trenutku sa leđa je napao muškarac sa kapuljačom na glavi, prevukao je preko somborske pruge i mesarskim nožem joj prerezao vrat.

Informer

Prema obdukcionom nalazu, prerezao joj je glavnu aortu na vratu i povredio jagodice prstiju na ruci, jer je pokušala rukom da se odbrani od smrtonosnog sečiva. Nije je opljačkao, niti napastvovao. Hladnokrvno ju je ubio i pobegao.

- Sve je isto kao te noći dok sam je čekala da se vrati kući, a ona je, jadna, već bila mrtva - priča nam Miličina majka Svetlana Simendić, kojoj je jedino preostalo da posećuje večnu kuću svoje ćerke na pravoslavnom groblju u Somboru.

- To što sam tada znala, znam i sada. Jedino što sam tada gajila nadu da će zločinac biti uhvaćen. Sada više ni to nemam. Odlazila sam i u policiju i u tužilaštvo. Godinama. Ali niko ni da me pogleda, a kamoli da mi da neku informaciju o zločinu. Kao da se nikada nije dogodio- kaže očajna Svetlana. 

Majka misli da je u istrazi propust napravljen u samom startu i da je istog trenutka trebalo da budu zatvoreni granični prelazi.

- Policija je ispitala veliki broj svedoka, njene vršnjake, njenog tadašnjeg dečka - dodaje Svetlana. - Odmah sam rekla da ubica nije među njima, da gube vreme. Rekli su mi da imaju DNK izvršioca, da je pronađen ispod njenih noktiju, ali sada već i u to sumnjam. Među Miličinim stvarima nije pronađeno ništa što bi razrešilo ubistvo. Ali, za mene je velika misterija to što mi je policija vratila ćerkin dnevnik otključan i sa nekoliko iskidanih stranica.

Sve ove godine, majka ustaje i leže ljubeći ćerkinu fotografiju:

- Moje dete ništa vratiti neće, ali mislim da bi mi bilo lakše da znam ko je i zbog čega to uradio. Prosto mi je neshvatljivo da neko može da počini takvo svirepo ubistvo, a da bude na slobodi. Puštamo ga da mirno šeta ulicom, kao da nam nije dosta tragedija i masovnih ubistava.

Deda umro od tuge za unukom

Milica je živela sa majkom, dedom i bakom. Neposredno pre zločina, sa porodicom se u Suboticu doselila iz Sombora. Međutim, nakon tragedije koja ih je zadesila, ubrzo je od tuge za unukom preminuo deda, Svetlanin otac.