Autor: Informer.rs

08.10.2024.

10:06

Foto: Tanjug/AP/MUP Srbije

Hronika

(FOTO) Jecaji se prolamaju zgradom Specijalnog suda! Roditelji ubijene dece iz "Ribnkara" zagrljeni u suzama, čekaju svedočenje dečaka ubice

Kako prenose reporteri "Blica" sa lica mesta, scene ispred i u sudu su potresne. Roditelji ubijene dece pristižu svaki čas. Pognutih glava, skrhani oni ulaze u sud.

Prvi su stigli roditelji Adriane Dukić. Pognutih glava ušli su u zgradu suda gde čekaju početak suđenja i svedočenje dečaka ubice koji im je ubio ćerku. Majka je sedela i plakala, otac je sedeo spuštene glave.

Stigao je i Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović, kao i roditelji Eme Kobiljski Nina i Dragan. U suzama su svi do jednog, grle se i plaču zajedno.

Jecaji se prolamaju zgradom Specijalnog suda.

Advokat porodica žrtava iz OŠ "Vladislav Ribnikar"

Okupljenim novinarima pred početak suđenja kratko se obratio advokat Ognjen Božović.

- Kao što je poznato, danas se očekuje saslušanje maloletnog ubice. On ima pravo da odbije iskaz, s obzirom na to da je već bio saslušan. Ovo je prva priilika da porodice ubijenih postave pitanja koja ih tište već godinu dana - kaže advokat Ognjen Božović.

Podsetimo, dečak ubica koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" danas će se prvi put od kada je ubio nedužnu decu i čuvara škole naći oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.