08.10.2024.

12:42

Foto: Shutterstock

Hronika

Upali starici u kuću, tukli je i opljačkali: Krajem novembra počinje suđenje bandi za pljačku u Bačkom Petorovom Selu

Brutalno razbojništvo odigralo se u noći između 23. i 24. novembra prošle godine kada su dve žene i jedva punoletni mladić upali u kuću, a onda pretukli i opljačkali staricu (77).  

Posle razbojništva, napadnuta žena, baka Jelena, koja je u tom trenutku živela sama u kući, za medije je ispričala da ju je jedan od napadača jako povukao za kosu i oborio na pod. Zatim je neko umotao u čaršav i šutirao u glavu i telo svom snagom, zahtzevajući da mu preda novac.

Napadnuta žena je vikala i dozivala pomoć, pa je jedan od napadača pokušao da joj u usta gurne peškir kako bi je ućutkao. Hrabra žena, uprkos svojim godinama, nije se predavala, pa su razbojnici pobegli, prethodno joj skinuvši burmu sa ruke, a uzeli su još neke stvari iz kuće.

Informer

Kada se nesrećna žena oporavila od šoka, pozvala je unuka koji živi u istom selu, i ispričala šta joj se dogodilo.

Iako je policija brzo identifikovala i uhapsila osumnjičene i pronašla ukradene stvari, ovaj slučaj je izazvao veliku zabrinutost među meštanima Bačkog Petrovog Sela. Meštanin Miloš Gajić kaže da traže pravdu za svoju sugrađanku, i zahtevaju da počinioci budu najstrože kažnjeni, jer po njihovom mišljenju, reč je o pokušaju ubistva, iako je delo kvalifikovano kao razbojništvo.