08.10.2024.

13:01

Foto: Shutterstock/Lj.S.

Hronika

Selo živi u strahu, Slobodan će sve da ih zapali! Komšija sa dijagnozom opasan po okolinu, ponovo na slobodi?!

Preti deci, njima, krije se po plevnjama i štalama, jer više nema gde da boravi, a policija je nemoćna. U Centru za socijalni rad u Žitorađi, kako tvrde meštani, kažu da nije socijalni slučaj, te ne mogu da reaguju. U Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju su nam rekli da su upoznati sa slučajem, te da su preduzeli određene radnje. Ipak, Slobodan je na ulici, meštani u strahu i tako danima.

- Više ne možemo, preti deci, nama. Zamislite rekao je mom suprugu da će našu dvogodišnju ćerku da....ne može do kraja da izgovori Lidija Miladinović komšinica Slobodana S. koja ga je i juče prijavila policiji, jer je nju i dvoje dece presreo na putu i počeo da doziva njenog sina.

Informer

Dodaje da policija nemoćno sleže ramenima, a ona se plaši ne samo od Slobodana S. već i do reakcije svojeg supruga ukoliko se ne daj bože nešto desi.

- Rekli su nam i da prikupimo potpise i gotovo celo selo se potpisalo, te smo predali policiji, ali i dalje ništa. Privedu ga oni po našim prijavama, obave razgovor sa njim i puste. Šta treba da se desi pa da reaguju i pruže mu medicinsku pomoć koja mu je neophodna- pita se očajna žena, koja danima kao i većina meštana Starog Momčilova živi u strahu.

Sve je eskaliralo poslednjih dvadesetak dana. Slobodan S. je zapalio nekoliko plevnji i štala u selu, a zatim i svoju kuću. Tada je uhapšen, te hospitalizovan u prokupačku bolnicu na Odeljenje psihijatrije.

Informer

Pre par dana je pušten i sada ide po selu, preti, krije se, presreće meštane po sokacima.

- Dobila sam informaciju da je moj otac pušten sa Odeljenja psihijatrije u Prokuplju. Za ovakav propust direktno u odgovorni svi u nizu nadležnih institucija. On je opasan i za okolinu i za sebe- kaže Daliborka S. ćerka Slobodana S. i apeluje na nadležne da preduzmu korake.

Ona objašnjava da sa ocem nema nikakav kontakt kada je pre desetak i više godina pokušao da ubije njenu majku. Ona se razvela i decu povela sa sobom, a Slobodan S. je ostao da živi sam.

Informer

- Mi nemamo nikakvog uticaja na njega i ne možemo da ga sprečimo da bilo šta uradi, jer se sami plašimo za ličnu bezbednost - dodaje Daliborka.

Meštani Satrog Momčilova razmišljaju da uvedu stražu, ali i dodaju da se nadaju da se neće desiti ništa strašno, kao na primer što se desilo u susednom selu Glašinac, kada je zbog terora koji su trpeli svi meštani ovog sela Vladan S. ubio ispred lokalne prodavnice Dejana Ilića, koji je bio strah i trepet u Glašincu.