Autor: Informer.rs

08.10.2024.

14:33

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Kosta K. završio razred u specijalnoj školi! Radio testove iz svih predmeta, evo sa kojim uspehom je položio

- Imamo najnoviju informaciju povodom školovanja dečaka ubice, bilo je upitno da li je završio razred. Dečak je u junu ove godine završio školu vrlo dobrim uspehom. Svako po zakonu ima pravo da završi školu. Ne znamo kako je završio sedmi razred, to je sada upitno. Ali trebao je da završi onlajn nastavu. Inače OŠ "Dr Dragan Hercog", to je jedina osnovna škola u zemlji u kojoj nastavnici idu u stanove dece, idu po bolnicama, onkologiji i slično.

Drže nastavu deci koja su na lečenjima ili imaju smetnje u razvoju, a moraju da završe školu jer je obavezna. Onlajn nastava nije realizovana zbog nekog razloga, ali je dobio literaturu i u junu je radio testove iz svih predmeta i završio razrede - rekao je Rajko Nedić u emisiji "Puls Srbije" za Kurir TV.

Podsetimo, danas je dečak ubica svedočio u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, Miljane i Vladimira Kecmanovića. Svedočenje je proteklo uz prisustvo psihijatra, a dečak je bio u izolovanoj prostoriji kako bi se izbegao kontakt sa roditeljima i porodicama žrtava.

Iako njegovo svedočenje nije bilo javno, saznajemo da je dečak odgovarao na pitanja tužioca i advokata roditelja.

Majka, Miljana Kecmanović, danas je stigla u pratnji advokata na suđenje, a na prethodnom pretresu negirala je odgovornost za dešavanja u vezi sa sinom. Na teret joj se stavlja nedozvoljeno držanje oružja, budući da je njen DNK pronađen na jednom komadu municije. Njen suprug Vladimir suočava se sa težom optužnicom zbog dela protiv opšte sigurnosti.