08.10.2024.

15:16

Foto: Tanja Andric/P.I.

Hronika

Majka dečaka ubice izašla uplakana iz suda: Miljana videla Kostu nasamo, nakon što ju je optužio za maltretiranje?! (FOTO/VIDEO)

Prema nezvaničnim saznanjima Informera dečak ubica je kroz svoje svedočenje prebacio odgovornost na svoje roditelje za masovno ubistvo 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar".

- On je naglasio da se ljutila kada u nečemu nije bio najbolji i da se drala na njega. Apostrofirao je da je upravo taj njen model ponašanja bio okidač da on odluči da pobije svoje drugare i radnika obezbeđenja - kaže izvor Informera.

Prema njegovim rečima Kosta K. je bukvalno šokirao sve u sudnici kada je počeo da priča o ocu Vladimiru.

- Praktično je na oca preneo svu odgovornost za masakr. Kazao je da nije imao pištolj oca, da mu oružje nije bilo na dohvat ruke, ne bi počinio krvavi pir - dodao je izvor Informera.

Inače, prema saznanjima Informera, Miljana Kecmanović je nakon suđenja ostala dvadesetak minuta duže u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Informer

Dok su advokati, članovi porodica ubijene dece, tužioci, napuštali zgradu suda, Miljana je zajedno sa Marinom Iveljom, advokaticom koja je zastupa u parničnim postupcima, ostala još neko vreme u holu zgrade suda.

Dobro obavešten izvor Informera kaže da se Miljana zadržala "dobrih" 20 minuta u zgradi Specijalnog suda i da se veruje da je želela da se vidi sa sinom Kostom i suprugom Vladimirom Kecmanovićem.

- Da li je u tome uspela, odnosno da li su joj na kratko to dozvolili sudski stražari, nije poznato. Simptomatično je da je prilikom suđenja u parničnim postupcima koje se održavaju u zgradi Višeg suda uvek izlazila među prvima iz sudnice - kaže izvor Informera i dodaje da se činilo kako je Miljana prilikom izlaska iz zgrade suda brisala suze sa lica.

Dečak ubica koji je 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole danas je prvi put izašao pred porodice ubijene dece.

Kosta K., koji je u vreme izvršenja zločina imao 13 godina i zbog toga nije krivično odgovoran, saslušan je kao svedok u istrazi koja je vođena samo protiv njegovog oca, dok je majka kasnije neposredno optužena.

Ocu se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno da oružje za koje je imao dozvolu nije pravilno obezbedio, kao i da je dete vodio u streljanu i učio ga da puca.

Majka je, optužnicom Višeg javog tužilaštva u Beogradu optužena za nezakonito držanje oružja, pošto je na jednoj čauri pronađenoj u učionici istorije, u kojoj je izvršio masakr, pronađen njen DNK. 

Sledeće ročište zakazano je za 17. oktobar u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.