08.10.2024.

17:11

Foto: prts društvene mreže

Hronika

Za lažnim Hrvatom raspisane poternice BiH i Austrije: Švercovao automobile, a čeka ga višegodišnja kazna zatvora

Stvarni identitet Petrovića otkriven je zahvaljujući operativcima MUP-a Republike Srpske, koji za njim tragaju u okviru akcije ”Spartakus” zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima.

U okviru istrage rasvetljena su i druga krivična dela poput pranja novca, falsifikovanja isprava i slično.

Za Petrovićem je poternicu raspisao i Sud BiH jer se nije odazvao na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 13 meseci, na koju je osuđen u predmetu ”Volan” kao član kriminalne grupe koja se bavila krađama vozila.

Informer

printscreen instagram

Za njim traga i Osnovni sud u Sokocu koji je protiv Petrovića potvrdio optužnicu za napad na policijskog službenika, koga je u septembru 2022. napao na Palama kada je uhapšen zajedno sa jednim od najtraženijih bjegunaca Еvropske unije Mladenom Samardžijom, prenosi ATV.

Podsetimo, stravična nesreća kod Bačkog Petrovca dogodila se 6. oktobra kada je došlo do sudara ”mercedesa” kojim je upravljao Petrović, i ”fijat multiple” u kojoj se nalazila petočlana porodica. U stravičnom udaru S.J.(38), majka troje maloletne dece je poginula, dok su njene ćerke i  stare 7, 9 i 10 godina, kao i suprug Ž.J. (36) povređeni.

Istragom je utvrđeno da je vozač u trenutku nesreće vozio sa 1,48 promila alkohola u krvi. Čak je snimljen kako neposredno pre nesreće automobilom krivuda po putu.

Informer

Inače, vozilo kojim je Petrović izazvao nesreću je vlasništvo kontroverznog biznismena V. K. koji se dovodio u vezu sa određenim krivičnim delima.

Danas, se javnosti obratio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i reko da je pre dva dana uhapšena osoba pod imenom Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da se radilo o falsifikovanim dokumentima.

"Pre dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića (1988), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala”, izjavio je Dačić.

On kaže da je osumnjičeni kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske.

”Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o Tomislavu Petrović (1988), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani”, izjavio je Dačić.