08.10.2024.

18:09

Foto: prts Malta Today

Hronika

Pala srpska narko banda na Malti: Petoro uhapšeno, među njima taksista sa devojkom

Kako navode lokalni mediji, pet osoba je uhapšeno pošto je na više imanja na Malti zaplenjena veća količina droge. 
Policija je detaljno opisala  kako je srpska banda vodila svoju operaciju trgovine drogom, sve do hapšenja i zaplene 7 kg kokaina, 7 kg kanabisa i značajne količine novca. 

" Uhapšeni su taksista iz Srbije Nikol V., lokalni biznismen Salvatore R. (37), Hrvat Aleksandar V. čistačica iz Srbije Sara L., sa prebivalištem u Zabaru i Goran D. (54) iz Severne Makedonije. Grupa se tereti za krijumčarenje droge i pranje novca." navodi portal "Malta Today".

Informer

 

Kako su naveli Aleksandar i Salvatore uhapšeni članovi bande branili su rčima da nisu krivi. 

Prema navodima pomenutog portala banda je uhapšen anakon operativnog rada policije koja ih j pratila poslednjih meseci. 

"Policija je dobila informaciju da je srpska banda na Malti i da se bavi trgovinom drogom, pranjem novca, oružjm ali i lažnim dokumentima. Prvo je identifikovan Nikola V.  a policija je otkrila da on živi u Zabaru sa svojom devojkom Sarom, ali i da imaju imanje i u Marskali. Policija je 5. oktobra 2024. započela operaciju danonoćnog nadzora ciljajući na grupu kako bi potvrdila informacije koje su dobili" piše lokalni portal. 

Kako su objasnili Nikola je vozio automobil marke "volvo" zajedno sa dvojicom muškarca primećen je kako napušta svoju rezidenciju u Zabaru i vozi se ka obližnjoj njivi u kojoj je bačeno više napuštenih vozila.

" Takođe, primećen je kako vadi torbu iz svog "volva" i puni je stvarima koje su bile sakrivene u jednom od napuštenih vozila, "pežou". Tada je viđen kako se vozi prema Bahar ic-Caghaku, a pratila ga je policija, ali se ubrzo izgubio u saobraćaju. Pod prismotrom je stavljen i "pežo", koji je registrovan na drugog muškarca." piše "Malta Today".

Informer

Nikola V. je 6. oktobra viđen kako prilazi "pežou" na motociklu. Izvadio je nešto iz "pežoa" i stavio u torbu. Odvezao se do kuće u Marsaskali i ostavio torbu napolju.

"Nešto kasnije pojavio se muškarac, kasnije identifikovan kao Salvatore R., i uzima torbu.  Policija je identifikovala sadržaj torbe kao blok nečega što je izgledalo kao kokain. Salvatore je uhapšen zajedno sa svojom devojkom. Ubrzo su uhapšeni i Nikola i njegova devojka Sara." piše portal. 

Pretresom kuće pronađena je jedna kesica za koju se sumnja da je kokain zajedno sa malom količinom kanabisa i vatrenim oružjem koje se trenutno testira, kao i mašina za brojanje novca.


" Pronađeno je nekoliko mobilnih telefona i digitalnih vaga je otkriveno sa gotovinom, unutar automobila, a preko 14.000 evra pronađeno je u pretincu za rukavice. Nikola je u trenutku hapšenja u novčaniku nosio 3.600 evra u gotovini. U rezidenciji su pronađeni i ključevi nekoliko vozila. On je policiji rekao da je tek nedavno kupio jedan od automobila, u kojem je pronađena veća količina kanabisa, ali je policija rekla da je prethodnih dana više puta viđan kako mu prilazi. Goran D. je uhapšen unutar imanja u Marsaskali" objašnjavaju iz policijei dodaju da je Goran policiji rekao da je čistač ali i da je neposredno pre toga pokušao da pobegne .

Informer

Policajci kojisu radili na slučju objasnili su da je kokain pronađen u blokovima.  

"Ukupno je pronađeno oko 7 kg kanabisa i 7 kg kokaina. U svakoj pretresnoj kući policija je pronašla i dokumentaciju za koju sumnja da je falsifikovana i koja se sada analizira, rekao je on. Sud je izrekao nalog za zamrzavanje celokupne imovine optuženih, na šta je odbrana uložila prigovore." piše lokalni poratl.