08.10.2024.

20:31

Foto: Tanja Andric

Hronika

Kosta K. nije ni pogledao svoje roditelje u sudu! Posle ovog pitanja majke ubijenog dečaka mu pozlilo!

Deo sudnice u kom sede optuženi, inače, odvojen je fizički neprobojnim ali prozirnim staklom od dela sudnice u kom je govornica za kojom je stajao maloletni ubica. 

- U sudnicu je uveden u crnoj košulji, na glavi je imao naočare. Stao je za govornicu, i na prvo pitanje sudije, da li želi da svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, ogovorio potvrdno - objašnjava sagovornik i dodaje:

Informer

Miljana Kecmanović sa advokatima dolazi u sud

- Iako je bilo očekivano da ih pogleda, pozdravi, da neki signal, on se nije ni potrudio da ih vidi. Inače, majku je poslednji put video u julu prošle godine kada je bila prisutna dok je svedočio, dok oca nije video od 3. maja prošle godine jer je on tada uhapšen i nalazi se u pritvoru - kaže izvor.

Pitanja ubici su postavljali glavi tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, advokati, ali i članovi porodica ubijenih učenika. Dok mu je pitanja postavljala majka pokojnog Andrije Čikića, maloletnom ubici se navodno slošilo, pa su intervenisali lekari. Inače, i tokom prvog svedočenja pri kom je ostao, rekao je da je "Andrija bio talentovan dečak, ali da nisu bili drugovi".

Informer

Slošilo mu se nakon pitanja Suzane Stanković Čikić

- Njemu su u nekoliko navrata mereni krvni pritisak i puls. Nije bilo pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali je tokom odgovaranja na pitanja koja su mu postavljanja često pravio dramske pauze. Neke su trajale i do dva minuta. Bio je prilično smiren - kaže izvor Kurira.

Prema dostupnim informacijama, na osnovu tvrdnji lekara i staratelja - radnika Centra za socijalni rad, moglo se zaključiti da dečaku ubici navodno skače pritisak kada oseti emotivni naboj.

Kada je majka Andrije Čikića krenula da mu postavlja pitanja, počeo je kratko da diše i prebledeo je zbog čega su morali da reaguju lekari koji su bili prisutni na suđenju.

- Navodno mu borba sa emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bledila, kratkog daha, preznojavanja - kaže izvor "Blica".

Kako se nezvanično saznaje, Suzana Čikić, majka Andrije Čikića pitala je ubicu svog sina "zašto je to uradio".

- On je odgovorio da se osećao odbačenim - kaže sagovornik.