09.10.2024.

12:06

Foto: Informer, Instagram

Hronika

Bruka! Na suđenje za ubistvo Noe Milivojev (opet) došao samo jedan svedok!

Suđenje Ognjenu Dabetiću za ubistvo Noe Milivojev počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnje ročište je, od tri pozvana svedoka, došla samo majka Noe Milivojev.

Nije poznato zbog čega svedoci Marko Pavlović, odnosno cimerka Noe Milivojev Ana Marija i Živojin K. nisu došli na suđenje, iako su uredno pozvali.

Dva svedoka koja nisu došla na prehodno ročište, nisu se pojavili ni na današnjem. U pitanju su Marko Pavlović (predstavlja se kao Ana Marija Petrović, Noina cimerka, prim. aut) i Živojin K, u čijem je stanu Dabetić bio nakon ubistva i pričao mu da je nestala devojka i da ga traži policija.

Svedok Živojin K. sudu je poslao dopis da ne može da dođe zbog zdravstvenih problema, dok se Noina cimerka nije oglasila. Oboje su, zbog neodazivanja na poziv suda, kažnjeni sa po 100.000 dinara.

Policajka kratko svedočila

Policajka Ana Gatarić pred sudom je rekla da ostaje pri iskazu koju je dala u tužilaštvu i nije ga dopunjavala, ali je odgovarala na pitanja Dabetićevog branioca.

Ona je opisala kako je izgledao momenat kada je ušla u Dabetićev stan.

- Došli smo na razgovor. Dabetić je prvo stajao na vratima, a nas je pustio u stan, ali je stao tako da nismo videli stan od njega. Delovao je uznemireno, nije mu bilo prijatno što je policija tu, ali odgovarao je na naša pitanja - rekla je Gatarić.

Sudija je odbila pitanja branioca u vezi sa tim da li je policija imala nalog za pretres stana i da li su Dabetiću rekli da ima pravo na advokata. Obrazloženje sudije bilo je da "svi znaju da policija nije imala nalog za pretres stana", već nalog za ispitivanje Dabetića u vezi sa Noinim nestankom.

Branilac okrivljen Dabetića zatražio da se iz iskaza policajke Gatarić koji je dala u tužilaštvu izuzme deo u kom je rekla da je Dabetić priznao da je izvršio uvistvo, odnosno da se taj deo iskaza ne koristi kao dokaz.

Naredno suđenje zakazano je za 19. novembar.