09.10.2024.

12:28

Foto: Informer

Hronika

Tomo sa Pala krijumčario drogu za Zvicera: Lice sa poternice izazvalo tragediju kod Bačkog Petrovca

Da je tragediju kod Bačkog Petrovca skrivio begunac sa lažnim dokumentima potvrdio je i Ivica Dačić, koji je rekao da je na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da se radi o Tomislavu Petroviću, državljaninu BiH, poznatijem kao Tomo sa Pala, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije.

- Petrović je osuđivan u akciji "Volan", kada ga je sud BiH 2022. godine osudio na 13 meseci zatvora zbog organizovane krađe automobila, a poternica je raspisana iz razloga što se nije odazvao na izdržavanje kazne - podseća izvor i dodaje da je on bio i u središtu priče kada je izvedena akcija " Spartakus" kao deo kriminalne grupe koja se tereti za trgovinu drogom.

Informer

Tomo iz Pala, spominje se kao glavni distributer narkotika na području Bosne i Hercegovine. On je inače kum tzv. Paljanskog Belivuka, Milutina Miće Danilovića, spominje se i kao pripadnik ozloglašenog kavačkog klana, na čijem čelu je odbegli Radoje Zvicer. U vezi s tim je i zanimljivost o kojoj su pisali pojedini mediji, da navodno Danilović, iako kum Petrovića, narkotike nije kupovao od njega, već direktno od prvih saradnika Radoja Zvicera.

Inače, Tomo je pored trgovine narkoticima, hapšen i zbog pucnjava, tuča i napada na policiju, ali i podmetanja dve bombe, takođe se dovodio u vezu sa laboratorijom za uzgoj marihuane koja je ranije pronađena u Istočnom Sarajevu, da bi ga sada privela srpska policija zbog udesa koji je izazvao na putu za Bački Petrovac.