Autor: Informer.rs

09.10.2024.

13:33

Foto: Zoran Sinko/Aleksandar Jovanović Cile/Društvene mreže

Hronika

Klupko se odmotava na sledećem ročištu? Miljana i Vladimir Kecmanović od suda tražili jednu stvar

Njegovo svedočenje trajalo je više od tri sata, dečaka ubicu su ispitivali tužilac i branilac.

Pitanja dečaku ubici postavljao je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović i to je prvi put da šef nekog tužilaštva direktno učestvuje u procesu.

Pored tužioca, pitanja je postavljao i branilac. Prema saznanjima "Blica", suđenje je bilo iscrpljujuće.

Sledeće suđenje zakazano je za 17. oktobar u Specijalnom sudu.

Kako "Blic" saznaje, roditelji dečaka ubice tražili su od suda da ga ispitaju i njihov zahtev je odobren. Želju su izrazili i roditelji ubijene dece. Sledeće ročište zakazano je za 17.oktobar i tada će mu pitanja postavljati njegovi roditelji.

Za masakr okrivio roditelje

Dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" došao je na suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanović po optužbama da su mu učinili lako dostupnim oružje obučen u crnu taktičku košulju koju je ispasao i na glavi je nosio naočare.

Prema informacijama koje posedujemo on je na saslušanju ukazao da je počinio masakr zbog njegove majke Miljane Kecmanović koja je insistirala da bude najbolji od svih.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio.

Ovo je, kako saznajemo, danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, tokom svedočenja u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović izjavio maloletni ubica iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar.

Slošilo mu se tokom suđenja

Kako saznajemo, on po ulasku u sudnicu nije pogledao svoje roditelje, a kada mu se obratila majka Andrije Čikića koja mu je postavljala pitanja njemu se naglo "slošilo", pa je morao da sedne.