09.10.2024.

14:32

Foto: Shutterstock

Hronika

Ukinut pritvor dvojici optuženih za pucnjavu u "Stefan Braunu"! Izbačeni iz kluba, pucali na obezbeđenje

Obojici je sud odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor, dok je optuženom Nikoli Stankoviću pritvor ukinut sredinom juna. Četvrti optuženi Aleksandar Šćepanović, je u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu. 

Inače Slavoljub Trajković je u pritvoru proveo 31 mesec, a Stefan Veljković 29 meseci.

Na današnjem suđenju za pucnjavu u "Stefan Braunu" ispitan je svedok oštećeni Bojan Tanasković.

Podsetimo četvorici optuženih je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Informer

Obezbeđenje je  kobne noći nakon rasprave izbacile više gostiju iz kluba, a onda je u holu zgrade u kojoj se u Nemanjinoj ulici u Beogradu nalazi klub, Šćepanović ispalio u radnike obezbeđenja šest metaka iz pištolja i pogodio Čuljkovića. Drugi radnik obezbeđenja Bojan Tanaksović  pokušao je da  ranjenog Čuljkovića skloni, kada je iz pištolja koji je ispao iz ruku napadača zapucao Slavoljub Trajković, ali ih nije pogodio.

Optuženi Nikola Stanković je pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg. 

Informer

Pošto su se udaljili sa lica mesta Milica D. pomogla je Trajkoviću da se sakrije, ali je već sutradan uhapšen.  

Miro Čuljković je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život i on je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.