10.10.2024.

08:57

Foto: informer/printscreen

Hronika

Ponovo odloženo pripremno ročište za dvostruko ubistvo u Futogu! Žrtve mu navodno pretile on ih izrešetao

Kako izveštvaaju portali ovo je drugi put da se pripremno ročište odložio, prvi put zbog godišnjeg domora na koji je išao jedan do advokata optuženih,a sa da zbog nemogužnosti da oni budu dovedeni iz pritvora u sud. 

Novo pripremno ročište je zakazano za 24. decembar.
 
Podsetimo Nemanja L. (24) se sumnjiči za ubistvo Nikole Š. (19) i Miloša M. (20) iz Futoga i nelegalno oružje, dok se njegovi drugovi Futožani Ognjen R. (22), Branko G. (27) i Dušan D. (25) iz Novog Sada terete za saizvršilaštvo.

Oni su na optuženičkoj klupi jer su u noći između 24. i 25. avgusta prošle godine u Futogu upucali i usmrtili dvojicu momaka. U pritvoru su od hapšenja, a na saslušanju u tužilaštvu su se branili ćutanjem. Kako im se na teret stavlja teško ubsitvo mogli bi biti osuđeni i na doživotnu robiju.

Informer

Kako je za Informer ispričao izvor iz istrage nakon dvostrukog ubsitva u Futogu, motiv obračuna je bio rat između zaraćenih frakcija jedne navijačke grupe. 

- Pucnjava se dogodila oko ponoći u Ulici Fruškogorskoj u Futogu. Nemanja je bio u autu sa Dušanom D. (24), Ognjenom R. (21) i Brankom G. (26). Oni su prišli Nikoli i Milošu, kad je Nemanja zapucao iz kola u pokretu. Najpre je pogodio Nikolu, koji je na mestu ostao mrtav pored svog auta. Miloš je počeo da beži, ali napadači su ga sustigli kolima. Nemanja ga je tad upucao u glavu, nakon čega je pobegao sa saučesnicima. Miloš je kraće vreme davao znake života, ali je preminuo u bolnici - objasnio je naš izvor, i dodao da je kamera sa objekta u blizini mesta zločina snimila stravični napad.

Policija je odmah posle zločina blokirala sve izlaze iz Futoga i počela je potraga za napadačima.

- Oni su svi identifikovani i locirani u roku od nekoliko sati, pa su im policajci u ranim jutarnjim satima banuli u kuće i sve ih pohapsili na spavanju. Nemanja je u policiji priznao da je pucao u dva mladića i pokazao je inspektorima gde je bacio pištolj posle zločina. Tvrdio je da nije znao da su Miloš i Nikola mrtvi i da je do hapšenja mislio da ih je samo ranio. Pravdao se da su mu Miloš i Nikola nedavno pretili da će ga iskasapiti mačetom i da će baciti njegovo telo u jarak. Kazao je i da su mu ova dvojica  mačetom povredili jednog prijatelja, a njemu su, navodno, obećali da će ga ubiti tim sečivom, pa je odlučio da ih upuca - kazao je tada naš izvor.