11.10.2024.

10:44

Foto: Tanja Andric

Hronika

NAPRAVILI SU MONSTRUMA, A GLUME ŽRTVE! Majka ubijene devojčice iz Ribnikara o roditeljima Koste K: Treba da kleknu i mole za oproštaj!

Mi na suđenju ništa novo nismo saznali. Dečak ubica je rekao sve ono što je i ranije pričao. Međutim, sa druge strane stravično boli to što se Kosta preko naše nedužne dece svetio roditeljima - Vladimiru i Miljani!

Ovo je rekla Biljana, majka Adriane Dukić, koju je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", pored još devet osoba, ubio Kosta K., koji je 8. oktobra svedočio u sudnici Specijalnog suda protiv svojih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović.

Bolno suđenje

Biljana je istakla da joj je proteklo suđenje bilo najbolnije, jer se maloletni ubica pojavio u sudnici.

- Mi smo znali da su roditelji krivi, ali oni i dalje glume žrtve. Vladimir i Miljana je trebalo svima nama da priđu kao ljudi i kažu da su pogrešili, da priznaju da su loše vaspitali svoje dete, da kleknu i mole za oproštaj! Da svi zajedno plačemo nad našom sudbinom - rekla je ona i dodala:

Informer

- Ali ne, oni su izabrali da glume žrtve. Tvrde da ništa nisu znali o planu svog sina. Gledam Kostu u sudnici i vidim dete, slušam advokate koji tvrde da je on odrastao u normalnim okolnostima. To prosto ne može da bude tačno.

Majka nedužne Adriane ističe da joj sada ostaje samo da veruje da će Bog dati da po njegovoj volji budu kažnjeni svi koji su odgovorni za zločin u "Ribnikaru".

Informer

- Roditelji su krivi za to što su od dečaka napravili monstruma. Njihova kazna treba da bude primer da se to nikada više ne ponovi. Mom detetu tako nešto ne bi palo na pamet da uradi. Taj dečak nije imao ljubav i razumevanje u porodici. Plus sve to što je na internetu nalazio od njega je napravilo monstruma koji nije za društvo - rekla je ona.

Podsetimo, kako je Informer nezvanično saznao, Kosta K. je 8. oktobra prilikom svedočenja u Specijalnom sudu bezmalo optužio majku Miljanu i oca Vladimira da su krivi zbog masovnog ubistva koje je on počinio.

Informer

- Majka je često vikala na mene jer je uvek insistirala da budem u svemu najbolji - u školi, sekcijama, sportu... Stalno je želela da budem prvi. Jako sam se ljutio na nju što me stalno pritiska. Mogu da kažem da je sve to uticalo na mene da izvršim zločin. Kada je reč o mom ocu, samo ću reći da je on imao oružje, a da ga nije posedovao, ja ne bih počinio ubistvo - rekao je maloletni ubica.

Zvao policiju

U iskazu koji je Kosta dao odmah nakon hapšenja on je rekao da do poslednjeg trenutka nije bio siguran da će pucati.

- Moram da kažem i da sam se osećao odbačenim od ostale dece, ali sam se tog 3. maja premišljao da li da počinim zločin. Pucao sam nasumično. U jednom trenutku sam prestao i iskočio kroz prozor učionice istorije. Pozvao sam policiju i predao se. Nisam hteo da me povrede ili ubiju - rekao je on.