Autor: Informer.rs

11.10.2024.

12:46

Foto: MUP Srbije

Hronika

Uhapšen poznati biznismen iz Čačka! Policija mu u etno selu pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane! (FOTO)

- Inspektori Grupe za borbu protiv droga su pretresom pomoćnih prostorija kuće u okolini Čačka, u kojoj su zatečeni osumnjičeni, našli laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, 53 kilograma sasušene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, 22 stabljike za koje se sumnja da su kanabis, kao i vagicu za precizno merenje - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

Kako saznajemo iz istrage, šezdesetčetvorogodišnji Čačanin je uhapšen u selu Viljuša, gde je živeo, a u njegovom domaćinstvu je zatečeni zasadi marihuane i laboratorija.

- Osumnjičeni je više godina živeo i radio u Austriji. Ranije je igrao fudbal, a radio je kasnije i kao fizičko obezbeđenje po raznim klubovima u toj zemlji. Novac koji je tamo zaradio uložio je u podizanje etno-domaćinstva na kojem se i danas nalazi nekoliko bungalova za smeštaj gostiju. Poslednjih godina je izdavao kafić u kom su se održavale privatne žurke u okviru tog kompleksa. Nikada ranije nije imao problem sa zakonom - kaže sagovornik iz istrage.

Poznanici osumnjičenog S.S. kažu da je reč o "osobi čistog dosijea", međutim tvrde da je poslednjih meseci imao finansijskih poteškoća.

- Za sve nas je njegovo hapšenje veliko iznenađenje. Živeo je od izdavanja objekata u etno-selu, ali je teško pokrivao osnovne troškove, imao je veliki dug za struju. Pre oko pola godine mi se požalio da u kompleksu ima gosta koga ne može da se otrese, zato me ne bi čudilo da je imanje izdao nekom za ovaj prljav posao, u kome je on izvukao deblji kraj - priča poznanik.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Čačku, gde će biti saslušani.