12.10.2024.

10:17

Foto: Informer

Hronika

Tinejdžerka optužena za ubistvo na novosadskoj Podbari! Posle svađe nožem presudila teči

Zločin za koji je tinejdžerka optužena odigrao se u noći između 2. i 3. novembra prošle godine, u kući u Ulici Koste Hadži Mlađeg, u kojoj su boravili žrtva i osumnjičena sa drugim članovima porodice.

Podsetimo Olivera Š. je posle svađe nožem nasmrt izbola teču Slavišu D. u kući u naselju Podbara u Novom Sadu.

Informer

Zločin se odigrao nakon porodične proslave i žestoke svađe između tinejdžerke i njenog teče, ali niko od članova porodice nije želeo policiji da kaže oko čega su se oni posvađali.

- Na lice mesta prvo je izašla ekipa Hitne pomoći kojoj su rođaci ubijenog rekli da se on samopovredio nožem. Lekari su odmah pozvali policiju i ubrzo je utvrđeno da familija pokušava da prikrije ubistvo, da su prali krv sa kreveta gde je Slaviša ubijen i da na sve načine pokušavaju da zaštite Oliveru koja je u međuvremenu pobegla iz kuće - kazao je izvor Informera iz istrage nakon zločina. 

Tinejdžerka je ubrzo uhapšena i u zakonskom roku saslušana je u novosadskom Višеm javnom tužilaštvu, gdе sе branila ćutanjеm, odnosno, iskoristila jе svojе zakonsko pravo i nijе iznеla odbranu prеd tužiocеm. Potom joj jе sudija za prеthodni postupak novosadskog Višеg suda, zbog osnovanе sumnjе da jе izvršila krivično dеlo ubistvo, odrеdio pritvor u kom jе i daljе. 

Informer

Inače stanari naselja Podbara su odmah nakon zločina ispričali da je kuća u kojoj se odigrao zločin dugo bila napuštena i da su se u njoj skupljali beskućnici, ali se onda Slaviša sa ženom doselio i ubrzo je tu bilo dosta njegove familije.

- On je sredio tu kuću, a ta devojka što ga je ubila dolazila je povremeno sa jednom ženom, mislim da je to njena majka. Često su pravili pijanke i tada su komšije pozivale policiju. Komšinica mi je rekla da je ne čudi da je neko ubijen, jer kako kaže, kada se ponapijaju psuju se i biju - kazao je stanar naselja za informer. rs.