14.10.2024.

17:29

Foto: Zoran Sinko/ print

Hronika

Kažnjeni Zvicerovi i ljudi Džonija sa Vračara! Član "vračarskog klana" se pobio u zatvoru, drugi imao mobilni!

Kako je potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Cerović i Božilović su disciplinski kažnjeni zbog težih disciplinskih prekršaja u Centralnom zatvoru.

- Nikoli Božiloviću je zbog izvršenog težeg disciplinskog prestupa Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, a koji se odnosi na posredovanje sredstva za komunikaciju na daljinu, sudija Svetlana Aleksić izrekla disciplinsku kaznu ograničenja poseta, tako što se uskraćuje odobrenje za posete od strane bliskih srodnika i drugih lica u trajanju od mesec dana. Ograničenje se ne odnosi na branioca, lekara, zaštitnika građanja, predstavnike međunarodnih institucija - potvrdila je za Kurir portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković i napomenula da na ovu odluku postoji pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću u reku od 24 sata od prijema rešenja.

Informer

Luka Cerović je jedno vreme bio u bekstvu

Luki Ceroviću, koji se prema nezvaničnim saznanjima Kurira potukao sa cimerom u pritvoru, izrečena je ista kazna.

- I Ceroviću je izrečena disciplinska kazna ograničenja poseta, zbog disciplinskog prestupa nasilje prema drugom licu, fizičkoj ili psihičkog zlostavljanja drugog lica - potvrdila je Milica Veličković.
Krajem septembra Cerović i Božilović su dovedeni iz pritvora na ročište zbog incidenata koje su napravili u pritvoru.

- Obojica su na ročištu negirala navode iz dopisa koji je sudu dostavila Uprava zatvora. Cerovic je izjavio da cimera nije tukao i da to mogu da potvrde ostali koji su sa njima bili u ćeliji - otkrio je tada izvor.

Drugi pripadnik takozvanog "vračarskog klana", kom se sudi za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristica Čađe, Nikola Božilović, navodno je potvrdio da je mobilni telefon pronađen u ćeliji, ali da nije bio njegov već od cimera.

- Cerović i Božilović inače ne borave u istim, već u različitim ćelijama - objasnio je izvor Kurira.