15.10.2024.

10:52

Foto: Shutterstock

Hronika

Lažna dokumenta, osam dragulja i ime na poternici: Srbin opljačkao zlataru, pa pobegao u Austriju!

Kako navode lokani mediji, Srbin je uhapšen u subotu kada je policija, u Lavamindu u Austriji, zaustavila vozilo koje je imalo bosanske tablice. 

- Vozač, automobila bio je Srbin kao i suvozač. Na zadnjem sedištu sedeo je još jedan muškarac koji je dao hrvatska lična dokumenta. Policija je proverom utvrdila da je on imao lažnu ličnu kartu i vozačku dozvolu - piše asutrijski portal.

Pretresom njegove torbe policija je pronašla različite alate za provalu, osam dragih kamenja i tablete sa narkoticima.

- Pošto je ovaj čovek očigledno pokušao da sakrije svoj pravi identitet i nije želeo da otkrije poreklo dragog kamenja, privremeno je uhapšen. U toku istrage utvrđen je njegov identitet, ali i da se nalazi na međunarodnoj poternici - objasnio je izvor lokalnog portala.

Informer

 

Naime, utvrđeno je da je muškarac Srbin i da ima 52 godine, kao i da ga traži Nemačka zbog krađe. 

- Prema dosadašnjim saznanjima, drago kamenje je verovatno rezultat provale u Hrvatskoj ili Srbiji. Ovaj Srbin je uhapšen i naloženo je da se pošalje u zatvor.  Alat i drago kamenje su mu oduzeti i trenutno se utvrđuje kada je i gde tačno krađa izvršena, kao i o kojoj je vrsti dijamata reč - piše "Mein Bezirk".

Što se tiče vozača automobila i suvozača oni su rekli da ne poznaju Srbina koji je bio sa njima u vozilu. 

- Vozač i suvozač su naveli da su 52-godišnjaka pokupili na autoputu u Srbiji kao stopera i da ga ne poznaju. Kao svoju destinaciju naveo je Austriju - piše pomenuti portal.