15.10.2024.

10:58

Foto: foto: N. S.

Hronika

Sudski veštaci svedoče u slučaju brutalnog nasilja u školi Bačkoj Palanci! Maloletnik negira krivicu i tuži profesora koga je tukao

Ovo suđenje je zatvoreno za javnost pa nije poznato šta su svedoci ispričali, a za sledeće ročište koje je zakazano za 22. oktobar, trebalo bi da budu saslušani sudski veštaci. 

Maloletnik je na prethodnom ročištu izneo odbranu i negirao krivično delo, tvrdeći da je njega nastavnik prvi napao.

Inače maloletnik se tereti za napad na službeno lice, iako prosvetni radnici još uvek nisu dobili taj status, pa je odbrana najavila da će osporavati tu kvalifikaciju. 

Podsetimo do napada je došlo 8. maja u popodnevnoj smeni u školi koju je ranije pohađao šesnaestogodišnjak.

Bivši učenik je tada zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao na prvi čas kod nastavnika praktične nastave i počeo da ga provocira, a nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik te škole. Po izlasku iz učionice, maloletnik je fizički napao profesora i naneo mu teške povrede glave.

Maloletnik M. B. koji je optužen da je brutalno pretukao bivšeg profesora Slobodana Zorića (65) i naneo mu teške povrede, je u međuvremenu preko advokata tužio nesrećnog čoveka, žaleći se da ga je ovaj prvi napao?!?

Da sve bude još bizarnije, maloletni nasilnik, koji je u sudu čak i priznao da je izudarao profesora, preko advokata je optužio i Sindikat prosvetnih radnika da je pokrenuo "hajku na dečaka" iz političkih razloga?!?