15.10.2024.

12:37

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Hronika

Škaljarce terete za svirepo ubistvo dvojice srpskih mladića! Crnogorska policija posle pet godina rasvetlila slučaj

Crnogorska policija rasvetlila je smrt dvojice državljana Srbije, koji su nestali 2019. godine kada su se iz Srbije uputili u Crnu Goru, i koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima, te podnela krivične prijave protiv četvorice osumnjičenih!

Pripadnici škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa M. i Vukašina G., a njihova tela potom sakrili.

Za to krivično delo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odeljenje (SPO) je podnelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije škaljarskog klana - Stefana Ðukića Mandića, Milana Brajovića, zvanog Fitilj, Emila Tuzovića i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave delovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog dela".

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M.B., u D., u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača - raketa, mine sa rasprskavajućim usmerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana.

Osumnjičeni M.B. i G.M., koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni E.T. i S.Đ.M., nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog dela i za njima je raspisana poternica.

Inače, Stefan Ðukić Mandić i Emil Tuzović terete se da su u maj 2020. godine u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.