15.10.2024.

13:25

Foto: Shutterstock/Ph_Stephan

Hronika

Skandal u Bijeljini! Otac učenika ošamario profesorku, policija pokrenula samo prekršajni postupak

Jezivo nasilje odigralo se u petak 11. oktobra kada je D. K. ušao u zbornicu i nakon vređanja nasrnuo na profesorku kojoj je udario dva šamara. 

- Policijski službenici PS Bijeljina 2 sankcionisali su D.K. iz Bijeljine zbog vređanja i tuče, odnosno počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - saopšteno je iz PU Bijeljina. 

Navodno besni otac D.K. je napao profesorku jer je ona njegovo dete, inače učenika trećeg razreda srednje škole, izbacila iz učionice za vreme testa i nakon toga dala lošu ocenu.

Iz ove obrazovne ustanove rekli su da  u šoku zbog prethodnih dešavanja, odnosno fizičkog napada u prostorijama škole, te je pružena puna podrška nastavniku.

Škola u kojoj se odigrao napad saopštila je da je odreagovala po proceduri i da su preduzete sve neophodne radnje.

- O pomenutom događaju su istog dana informisane nadležne institucije. Aktiv direktora regije Semberija i Majevica osuđuju napad na svakog prosvetnog radnika i apeluje na društvo da treba da ima poseban senzibilitet kada su u pitanju prava prosvetnih radnika, što je navedeno kao zaključak na sastanku Aktiva, održanog danas, a koji prenosimo po ovlaštenju istog - navodi se u dopisu škole upućenog medijima.