16.10.2024.

08:38

Foto: drustvene mreze/Informer

Hronika

Ovo je izjavila majka male Danke u tužilaštvu! Dok sam je tražila videla sam automobil "Vodovoda" i dvojicu radnika

Majka devojčice Ivana Ilić ispitana je u tužilaštvu 17. aprila i portali su preneli njen iskaz dat u tužilaštvu s obzirom da je ćerka bila sa njom kada je nestala u Banjskom Polju. 

Ivana je u svom iskazu detaljno ispričala šta je radila tog 26. marta i kako su ona i deca otišli u Banjsko Polje, a navela je i kako je kada joj je ćerkica nestala videla dvojicu radnika JKP "Vodovod", ali da ih ništa nije pitala. 

Radnici koje je tog dana u Banjskom Polju videla Ivana su sada optuženi Dejan Dragijević i Srđan Janković, koji se terete da su ubili njenu ćerkicu. 

Informer

Majka je dajući iskaz opisala kako su se deca neposredno pre Dankinog nestanka igrala loptom i kako je došlo do toga da ona izgubi dete iz vida.

- Sin je tražio da popije vodu i otišla sam do automobila da iz ranca uzmem flašicu. Otvorila sam suvozačeva vrata i dala sinu vodu, a kada mu je vratio flašicu stavila sam je u ranac. Sve je to trajalo dva minuta. Kada sam podigla pogled videla sam da nema Danke. Tražila sam je pogledom po livadi na kojoj su se igrali, a kada sam shvatila da je nema, uzela sam sina za ruku i pošli smo da je tražimo - kazala je Ivana opisujući detaljno kuda se kretala, a onda je pozvala surpuga i rekla mu da ćerke nema i on joj je rekao da odmah pozove policiju što je ona i uradila. 

Informer

- Pozvala sam policiju, a onda sam krenula ponovo da je tražim. Pre skretanja desno prema glavnoj kapiji postoji još jedna kapija ispred, koja je takođe, kao i glavna kapija, bila otvorena. Otprilike par metara pre nego što sam skrenula desno na stazu koja vodi prema glavnoj kapiji, videla sam parkiran beli automobil na kom je pisalo "Vodovod". Znam da je u pitanju "fijat panda"i mislim da je to službeni auto. Bio je okrenut prednjim delom ka raskrsnici u Ulici vojvode Radomira Putnika i oko dva metra naspram otvorene kapije. Jedan čovek, kog ne mogu da opišem, nalazio se na mestu vozača, a drugi se nalazio sa leve strane kapije. Ni njega ne mogu da opišem jer je bio okrenut leđima. Zadržala sam se do dva minuta, a za to vreme se taj čovek vratio do automobila i seo na mesto suvozača, a potom su otišli - ispričala je Dankina majka.

Informer

Odgovarajući na pitanja tužioca rekla je da je sve videla sa udaljenosti od pet do šest metara i da tada još nije skrenula na stazu koja vodi ka glavnoj kapiji, da Danku nije dozivala kada je videla dvojicu muškaraca.

Istakla je da ne zna zašto ih nije pitala da li su videli Danku, da je mislila da je dete u blizini i da će da je nađe, da je bila preplašena i da joj to "nije palo na pamet". Kada se vozilo "Vodovoda" udaljilo, krenula je ka glavnoj kapiji i htela je da vidi da Danka nije upala u bar