16.10.2024.

09:34

Foto: Foto: EPA Images, Društvene mreže

Hronika

Otac mu ubijen ispred zgrade, njemu presudili "škaljarci" u Crnoj Gori! Rešena misterija nestanka Filipa Marjanovića

Nestali Filip Marjanović je sin Desimira Marjanovića, vlasnika menjačnice, koga su 5. jula 2010. godine u parku ispred zgrade, u kojoj je stanovao, u Oplenačkoj ulici na Petlovom Brdu u Beogradu ubili razbojnici. 

Kako je u obraćanju medijima nakon Filipovog nestanka ispričala njegova majka Gordana, on je nakon ubistva oca krenuo stranputicom i zbog jednog sukoba je bio izvesno vreme u Nemačkoj da bi po povratku počeo da radi kao obezbeđenje što je nažalost bio ulaz u kriminalne poslove. 

Filipova majka je ispričala da joj je sin hapšen zbog pljačke banke u Crnoj Gori 2017. i da se u Beograd vratio 2019. godine kada joj je i dao telofon sa instaliranom "Skaj" aplikacijom.

- Za telefon je rekao: "To će stajati u kući i na to ću vam se javljati". Ja sam taj telefon imala tih tri meseca i on se meni javljao na njega - ispričala je ranije majka za medije i dodala da se Filip tada nije dugo zadržao u Beogradu. Otišao je 14. septembra ocu na grob i javio da sutradan sa drugom putuje za Crnu Goru.

Informer

Upravo je Gordana odvezla Filipa i njegvog druga Vukašina Gošovića do crnogorske granice. 

- Oni su se ponašali normalno, kao da će da odu i da… da će se vratiti. Filip i Vukašin su spremili kofere, rekli su da idu na sedam dana. Tek u putu sam saznala da oni planiraju granicu da pređu ilegalno. Ostavila sam ih nadomak graničnog prelaza. A Filip mi je objasnio da mu se u Crnoj Gori i dalje sudi za pljačku i da ne želi da zbog toga ima problema sa organima ove zemlje. Ja sam ih ostavila kod nekog restorana. Uzimaju kofere. Filip mi kaže: "Mama, za nedelju dana Slovenija" jer je planirao da se tamo vidimo. Tada me je prvi put pitao da li mi treba novac. Ja sam tada žurila da se vratim za Beograd zbog posla - priča Filipova majka.

Nakon toga su nekoliko dana komunicirali preko "Skaja" a onda više nije imala nikakav kontakt sa sinom.

Pet godina se verovalo da su Filip i Vukašin postali žrtve "koljačkog klana" Veljka Belivuka, ali je sada crnogorsko tužilaštvo utvrdilo da su ih likvidirali "škaljarci" u znak osvete za likvidaciju Zijada Nurkovića u Marbelji. Inače Nurković je bio kum Alana Kožara vođe ogranka "škaljarskog klana" iz Bara koji je prema istrazi i naredio da Marjanović i Gošović budu likvidirani.