16.10.2024.

10:07

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Nastavlja se suđenje za likvidaciju Eskobara! Ubice priznale, saučesnici negiraju krivicu, danas saslušanje svedoka ubistva

Suđenje za ubistvo Eskobara počelo je 16. juna, kada je održano pripremno ročište, nakon čega su održana još dva glavna pretresa 6. avgusta i 16. septembra, kada su saslušana dva svedoka. 

Za današnje sušenej je rpedviđeno saslušđanje još jednog svedoka koji je tog 9. marta 2023. godine bio u kafiću na benzinskojh pumpi kada je likvidiran Radošević.

Inače Zlatanović, koji je prvoosumnjičeni za ovaj zločin, i koji se branio ćutanjem je na prošlom ročištu detaljno izneo svoju odbranu i ispričao šta je prthodilo ubistvu, ali i kako je došlo do toga da on na kraju puca u glavu Radoševiću koji je već ležao izrešetan na podu kafića. 

Informer

I Zlatanovićev saučesnik u zločinu Luka Vučetnić je priznao ubistvo, dok Pjanović i Azra Šabanović negiraju bilo kakvu povezanost sa ovim zločinom. 

Interesantno je da ubice tvrde da su se pokajali i da su zločin izvršili iz straha. 

Kako se navodi u optužnici Zlatanović i Vučetić su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način života lišili Ranka Radoševića, koji je zadobijenim povredama podlegao u 11.32 sati i da su pri tome, sa umišljajem, u opasnost doveli živote tri gosta koji su se nalazili u kafiću na benzinskoj pumpi u kom je Radošević i ubijen.

Sumnja se da su oni, noseći hirurške maske preko lica, ugledavši Radoševića na parkingu benzinske pumpe, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega u momentu kada je stajao na ulazu u kafić. Radošević je pobegao u lokal, ali je za njim, kako se sumnja, ušao Zlatanović i nekoliko puta mu pucao u leđa i glavu.

Informer

Bežeći nakon zločina jendom ubici je spala maska sa lica pa su ga snimile kamere, a polciija ih je uhaspila dva dana nakon zločina u štek stanu na Novom Beogradu.