16.10.2024.

18:08

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Skoletov naslednik likvidiran iz osvete: Ubice sa Kanarevog brda zanemele pred tužiocem!

Sumnja se, kako je saopšteno, da su svi oni kao organizovana kriminalna grupa delovali od 8.oktobra 2020. do 7. februara 2021. sa ciljem da iz bezobzirne osvete ubiju Zoran Uskokovića (21) na Kanarevom brdu, 29. januara 2021. 

Ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Babić, Dimitrov i Nikolić, stavlja se na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

"Na saslušanju kod javnog tužioca osumnjičeni nisu želeli da iznose odbranu i iskoristili su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem. Postupajući tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se svima odredi pritvor", precizira se u saopštenju TOK-a.

Uskoković je, podsetimo, bio sin jednog od viđenijih kriminalaca devedesetih Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen u filmskoj poteri aprila 2000. na Vidikovcu, i to nedaleko od mesta na kom mu je likvidiran naslednik.

Skoleta su navodno ubili pripadnici "zemunskog klana", jer se u to vreme pronela priča da je on organizovao ubistvo Željka Ražnatovica Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental".