16.10.2024.

19:06

Foto: Shutterstock

Hronika

Velika akcija policije na mig iz Nemačke! Srbin uhapšen u Zagrebu sa pet kilograma kokaina, uz njega i dva Hrvata

Hapšenja su sprovedena na temelju nemačkoga naloga za hapšenje (EUN), ali kako doznajemo, reč je o nemačkoj istrazi jednog od krakova organizacije navodnog narkobosa Nenada Petraka koji je u februaru prošle godine osumnjičen u velikoj međunarodnoj akciji koju je inicirala hrvatska policija, a sam Petrak je nedugo nakon pokretanja akcije uhapšen u Turskoj te izručen Hrvatskoj gde u splitskom zatvoru čeka početak suđenja.

Radeći tajna izviđanja u slučaju Petraka i još 24 osobe s kojima je bio osumnjičen za trgovanje velikim količinama droge, Nemci su detektovali jednu podgrupu koja tada nije bila obuhvaćena istragom.

Nastavili su da ih tajno obrađuju sve donedavno kad su krenula hapšenja. Hrvatska policija je izvestila da je tokom akcije hapšenja u utorak kod uhapšenog državljanina Srbije pronašla pet kilograma kokaina.

- Postupajući po evropskim nalozima za hapšenje iz SR Nemačke, policijski službenici Policijskog nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizizovanog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s policijom SR Nemačke proveli su kriminalističku istragu zbog sumnje u počinjene kaznenih dela iz domena zlopotrebe opojnih droga u sastavu zločinačkog udruženja na području obe države.