16.10.2024.

19:13

Foto: informer.rs

Hronika

Treba da ih bude sramota! Oglasila se majka ubijenog Stojmenovića: Nećemo odustati od traženja najstrožije kazne

Nakon podizanja optužnice oglasila se i Aleksina majka:

- Mogu reći da po prvi put za ove tri i po godine, od kako nema mog Alekse, osećam neku vrstu sreće. Mada je to daleko od one istinske, prave sreće. Mog deteta nema i ja nikada neću biti ista žena, kao pre tog 16. maja 2021. 

Dragana ističe da se dokazala stara izreka, da možeš lagati koliko hoćeš, ali ne i do kada hoćeš. 

- Ovo se naravno odnosi na optuženog Ognjena Petkovića i njegove roditelje, Danijelu i Ivana. Sve ovo vreme su se sluzili lažima i manipulacijom u cilju zaštite svog sina i krivicu svaljivali na druge. Treba da ih bude sramota!

Informer

Ubijeni Aleksa

S obzirom na kaznenu politiku u Srbiji, potresena majka ističe da ne očekuje da će osumnjičeni Ognjen dobiti najveću kaznu.

- Mi od traženja najstrožije kazne nećemo odustati. Nijedna nam kazna neće vratiti Aleksu. Što ovozemaljska kazna bude manja, to će ona pred Bogom biti veća. I što ona bude manja, to će biti veća sramota za njega i njegovu porodicu.

Podsetimo, nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda od 4. septembra 2024. godine, potvrđena je optužnica protiv okrivljenog O. P. zbog krivičnog dela teška telesna povreda iz čl. 121 st. 3 u vezi st. 2 Krivičnog zakonika i okrivljenih Z.T. i M.S. zbog krivičnog dela učestvovanje u tuči iz čl. 123 Krivičnog zakonika. 

- Rešenje je bilo nepravosnažno jer su bili rokovi za izjavljivanje žalbe, koje su i podnete od strane okrivljenih, a o čemu je odlučivao Apelacioni sud u Nišu. Odlukom Apelacionog suda u Nišu odbijena je žalba i predmet je vraćen nadležnom prvostepenom sudu - potvrđeno je iz ovog suda za Republiku.