17.10.2024.

13:25

Foto: Shutterstock

Hronika

Ratni vojni invalid pretukao doktorku u Bratuncu! Tražio pomoć, a tvrdi da je zbog ove rečenice pobesneo

Mediji iz Republike Srpske izveštavaju da je uhapšeni invalid bez noge i da je izjavio da je pobesneo i udario doktorku kada mu je kako je objasnio bezobrazno odgovorila na njegov zahtev.

- Osumnjičeni je u svojoj izjavi policiji rekao da je zbog jakih bolova došao u Hitnu pomoć i tražio od dežurne doktorkee injekciju trodona. On tvrdi da mu je doktorka na to odgovorila "da ne leči narkomane”. Revoltiran time što ga je nazvala narkomanom on je nasrnuo na nju i zadao joj više udaraca, što je tokom saslušanja i priznao - kazao je izvor iz istrage za medije. 

Jelena Ivanović, portparol PU Zvornik, potvrdila je da je zbog napada na doktorku uhapšen M.D. iz Bratunca.

- Postupajući po prijavi policijski službenici su lišili slobode M.D. zbog sumnje da je nakon verbalne rasprave fizički napao medicinsko osoblje. O svemu je obavešten dežurni tužilac, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mere i radnje protiv osumnjičenog - rekla je Ivanović.

Zasada nije poznato koje krivično delo će uhapšenom biti stavljeno na teret što će zavisiti od stepena povreda koje je doktorka zadobila.

Ona se trenutno nalazi na lečenju u zvorničkoj bolnici, na Odeljenju intezivne nege, a izvor iz bolnice je rekao da ona ima hematome na licu, da teško govori, ali i da nije životno ugrožena.