17.10.2024.

15:34

Foto: printscreen/shutterstock

Hronika

Dečak ubica otkrio motiv zločina: Hteo sam da me svi doživljavaju kao psihopatu, da me se plaše!

Kako saznajemo, on je hladnokrvnim tonom u jednoj rečenici naveo da je na taj način želeo da ostane "upamćen" i da svi na pomen njegovog imena osete strahopoštovanje:

- Pre ubistava želeo sam da me okruženje doživljava kao psihopatu i da me se plaše i poštuju!

Posle te izjave, u sudnici je zavladao muk i svi su ostali u šoku, nemi. Čak ni roditelji ubijene dece nisu imali više da mu postave ni jedno jedino pitanje.

Podsećanja radi, nakon zločina maloletni monstrum je sam pozvao policiju i tada je rekao inspektorima da je ubio svoje školske drugare jer je psihopata!

Kasnije, tokom prvog ispitivanja, u jednom trenutku je čak i ovo rekao: "Otac mi je govorio da sam psihopata, išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu". Ostalo je nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove tako.

Kosta je i tokom prvog svedočenja pred sudom prošle nedelje rekao da ga je majka pritiskala da bude najbolji, da je vikala na njega kada nije bio najbolji, te da je i to uticalo na njegovu odluku da počini masakr.

U krvavom piru Koste K., nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelkovic, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja prošle godine nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke Miljane se, pored krivičnog postupka, vode i parnični koje su pokrenuli roditelji ubijene i ranjene dece, kao i nastavnica istorije.