17.10.2024.

16:27

Foto: Foto: Tanja Andric

Hronika

Punomoćnici porodica iz "Ribnikara": Kostino svedočenje je ključno, samo da još složimo slagalicu!

Sledeće ročište je zakazano za 1. novembar kada bi, čitanjem pisanih dokaza, ovaj proces trebalo da se privede kraju.

Punomoćnik porodica žrtava Ognjen Božović izjavio je za medije, posle današnjeg suđenja u Specijalnom sudu, da će naredno ročište biti održano u Palati pravde.

- Kao što već vrlo dobro znate, ne mogu da iznosim detalje u javnost, odnosno, sadržaj izjave. Jedino što mogu da vam kažem jeste to da će se sledeće suđenje održati u Palati pravde. Nastavljamo tamo gde smo stali, pre nego što je ispitivan ovaj svedok, a to je izvođenje pisanih dokaza - istakao je advokat Božović.

Punomoćnik porodica preživele dece, Marko Janković, izneo je mišljenje da su svedočenjem dečaka-ubice dobijeni mnogi odgovori: 

- Moji utisci su da je bilo dosta emotivno, da smo dobili odgovore na brojna pitanja. Mislim da je pred nas stavljena slagalica koja bi trebalo da se, uz pomoć tužilaštva, suda i zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite, složi kako bismo došli do razrešenja onih glavnih pitanja koja muče srpsko društvo u pogledu 3. maja, a to je kako i zašto se ovo dogodilo. Verujem da će ovo danas što smo čuli biti jedan važan korak ka tome. Takođe, mislim da je iskaz mnogo značajan za sam krivični postupak, ali i da ga prevazilazi.