17.10.2024.

16:51

Foto: Foto: Evropol

Hronika

Određen pritvor ubicama Skoleta juniora: Preti im kazna doživotnog zatvora!

U pitanju su Nikola Živanović (45), koji se označava kao vođa ove organizovane kriminalne grupe, Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31) i Vladimir Babić (39). U bekstvu je Aleksandar Nikolić i za njim je raspisana potraga, jer nije pronađen na kućnoj adresi.

"Četvorici osumnjičenih određen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo", saopšteno je iz Višeg suda. 

Kako smo ranije objavili, svi oni su se branili ćutanjem tokom saslušanja u tužilaštvu. Za konkretno krivično delo, inače, preti im kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

Prema nezvaničnim saznanjima, u zahtevu za sprovođenje istrage protiv osumnjičene petorke navodi se, pored ostalog, da je Krstić navodno plaćen sa tri kilograma kokaina (u to vreme oko 100.000 evra) da ubije Skoleta.

Takođe, kada je reč o motivu, pominju se neraščišćeni računi između Živanovića i žrtve.

Uskoković je bio sin jednog od viđenijih kriminalaca devedesetih Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen u filmskoj poteri aprila 2000. na Vidikovcu, i to nedaleko od mesta na kom mu je likvidiran naslednik.

Skoleta su navodno ubili pripadnici "zemunskog klana", jer se u to vreme pronela priča da je on organizovao ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental".