18.10.2024.

08:28

Foto: Shuterstock

Hronika

Uskoro završne reči na suđenju vremešnom makrou! Saloni za masažu bili samo paravan za prostituciju

Kako novosadski mediji saznaju završeno je izvođenje dokaznih radnji, a iznošenje završnih reči očekuje se na narednom ročištu, koje je zakazano za 31. januara 2025. godine. 

Protiv Draga P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih devojaka i žena. Inače za krivčno delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže. Na snimku se čuje kako policajci, nakon ulaska u stanove, viču: „Policija, lezi dole”, a potom se vidi muškarac, verovatno „klijent”.

Drago je, kako smo tada pisali vrbovao devojke obećavajući im da će raditi u salonu za sportsku masažu, ali je onda počeo da ih tera i da seksualno zadovoljavaju mušterije. Usluge "masaže" oglašavao je na društvenim mrežama, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara pa naviše, u zavisnosti od vrste seksualne usluge.

Mesecima ga pratili

Izvor iz istrage nakon hapšenaj vremešnog makora je obajsnioi da je policija mesecima pratila Draga, jer je bilo očigledno da su njegovi saloni za masažu zapravo paravan za prostituciju.

- Osumnjičeni se tereti da je od 2017. godine vrbovao i iskoristio više devojaka za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu, kojih je bilo nekoliko u Novom Sadu. Reč je o devojkama iz socijalno ugroženih porodica, koje su u početku mislile da će biti prave maserke, ali ih je Drago naterao na prostituciju - objasnio je tada naš izvor.

Prema njegovim rečima, Drago je bio veoma oprezan.

- Oglašavao je usluge masaže sa zgodnim maserkama na društvenim mrežama, ali je potencijalnim klijentima davao broj telefona i adresu tek kad bi se uverio da se iza profila mušterije ne krije policajac. Tad bi, u privatnoj prepisci sa klijentom, otkrio da je reč zapravo o erotskoj masaži sa takozvanom "srećnom završnicom". Najjeftinija usluga, koja podrazumeva samo "masažu" polnog organa, koštala je 4.000 dinara, a oralni i klasični seks je koštao od 50 evra pa naviše - kazao je naš izvor.

Inače sam Drago se u više navarata preko pisama obraćao medijima tvrdeći da su devojke radile masaže koje su trajale od 45 minuta do sat vremena i cena masaže je bila 2.000 dinara, kao i u svim drugim salonima i naglasio da su to bili saloni za masažu, a ne bordeli, kako novinari žele da prikažu.

Ovo suđenje je zatvoreno za javnost, a devojke koje je Drago navodio na prostituciju su svedočile putem video linka iz posebne prostorije suda.