18.10.2024.

13:46

Foto: printscreen

Hronika

Oglasio se odbegli vođa "vračarskog klana": Ćopavi Džoni hoće da se preda, ali traži ovo!

Podsetimo, Vušović je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Isti slučaj je i sa Zvicerom.

- Predlažem da se Vušoviću ukinu pritvor i poternica da bi mogao da pristupi u sud. On je spreman da dođe i učestvuje u ovom postupku, ali pod uslovima koje sam naveo - izjavio je advokat Nikolić.

Odbegli vođa "vračarskog klana" ima inače nadimke Ludi Džoni i Ćopavi Đžoni (zbog kraće noge nakon ranjavanja, op. aut.). Spekuliše se da je utočište našao u Dominikanskoj Republici i Panami.

Pobegao je u Latinsku Ameriku malo pre nego što je 4. februara 2021. u Srbiji pohapšena koljačka banda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, s kojima je blisko sarađivao, a svi su radili direktno za Zvicera.

Evidentno je da se i vođa "kavčana" sklonio tu negde, a to potvrđuje i činjenica da je čudom preživeo atentat 30. septembra 2022. u Panami. Izvesno je da se obojica i dalje bave švercom kokaina i od toga finansiraju svoje bekstvo.

Advokati još desetak optuženih, među kojima je i branilac Luke Cerovića, zatražili su danas da njihovim klijentima bude ukinut pritvor. Njihovi zahtevi listom su odbijeni, uključujući i zahtev branioca Nikole Vušovića.