18.10.2024.

14:24

Foto: Rina

Hronika

Povodom eksplozije se oglasila kompanija "Sloboda"! Dva radnika povređena, jedan teže, meštani mislili da je zemljotres

Prema navodima iz ove vojne fabrike u pogonu „laboracija artiljerijskih košuljica“ je došlo do tehnološke eksplozije. Povređeni radnik koji je zadobio teže telesne povrede u vidu opekotina, je zadržan na daljem lečenju u Opštoj bolnici u Čačku.  

Akcident de dogodio oko 8 časova, na samom početku rada prve smene u fabrici. Stanovnici obližnjih naselja Jezdina i Pridvorica osetili su detonaciju u vidu vazdušnog talasa koji je došao iz pravca fabrike.

- Živim na oko 300 metara vazdušnom linijom od kruga fabrike i čula sam snažnu detonaciju od koje se sve treslo u kući. Na sreću da se na ovome i završilo – priča penzionerka Milena Minović, meštanka Jezdine takođe nekadašnji radnik "Slobode".

meštani okolnih naselja kažu da su pomislili i da je bio zemljotres.

- Dobro nas je protreslo, zato smo mislili da je u pitanju zemljotres. Ali kada smo videli sanitet, bilo je jasno o čemu se radi - pričaju meštani dodajući da štete na njihovim kućama nije bilo.

Iz Opšte bolnice u Čačku kažu da je u ovom akcidentu povređen jedan radnik koji je u ovoj zdravstvenoj ustanovi i zadržan na lečenju.

- Na Urgentno odeljenje je primljena jedna muška osoba starosti 36 godina. On je zadobio opekotine lica i vrata kao i povredu desne ruke. Smešten je u jedinicu intenzivnog lečenja – izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

U ovom akcidentu povređen je još jedan radnik. On je zadobio lakše telesne povrede i zbrinut je na licu mesta.

Informer

Ubrzo nakon ovog događaja svi radnici iz pogona „laboracija artiljerijskih košuljica“ su napustili fabrički krug i otišli svojim kućama. Rad u ostalim pogonima je nastavljen.

Iz kompanije "Sloboda" zvanično su potvrdili da je došlo do tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica i da je povređenima u tom akcidentu odmah ukazana medicinska pomoć.

U saopšenju se navodi i da rukovodstvo kompanije "Sloboda" AD preduzima sve potrebne mere u cilju nastavka proizvodnog procesa. Detanje o uzroku i visini materijalne štete utvrdiće istraga.