18.10.2024.

14:57

Foto: MUP Srbije

Hronika

Ovako je pala farmakomafija! Krijumčarili lekove, uhapšeni u gaćama (FOTO/VIDEO)

Specijalci naoružani dugim cevima su "ovnovima" razvaljivali vrata i uletali u kuće i stanove u kojim su boravili pripadnici ove grupe. 

Uz povike "Policija! Policija!" i "Lezi dole!" specijalci su ih brzo savladali, a većina ej uhapešna bukvalno u gaćama. 

Podsetimo u Srbiji su uhapšeni D. S. (42), N. P. (32), T. R. (55) i J. D. (36), kao i pripadnici S. I. (55), M. S. (48), B. P. (38), D. P. (41), I. Ž. (46) i G. M. (50), dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Istovremeno, na teritoriji Rumunije, Finske i Estonije uhapšeno je ukupno 16 pripadnika te organizovane kriminalne grupe.

- Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe preko privrednog subjekta 'Gagi Farm' kupovali veće količine lekova koji se nalaze na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, a potom fiktivno predstavljali njihovu prodaju privrednim subjektima 'Emafarm' i 'Lazareks' sa sedištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija, dok su navedene lekove prodavali na teritoriji Rumunije, Finske i Estonije - rekao je Dačić.

Prilikom hapšenja srpska policija je u jučerašnjoj akciji zaplenila oko 200.000 komada lekova koji se nalaze na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, više komada oružja, oko 25.000 evra i više automobila, kao i poslovnu dokumentaciju.

Inače, od aprila do septembra ove godine, u Srbiji je uhapšenoo još deset članova ove kriminalne grupe.