18.10.2024.

15:27

Foto: shutterstock/Informer

Hronika

Posvađao se sa čovekom, pa mi zabio skakavac u grudi! Preti mu 15 godina robije

Kako je saopštio sudija Miško Radivojević, sudsko - medicinski odbor trebalo je da se izjasni o povredi koju je Nikolić zadobio prilikom obračuna ali to nije učinio.

- Sudsko medicinski odbor tražio je unapred plaćanje veštačenja što nije naša praksa niti  se sa tim složio rukovodilac Višeg suda u Nišu o čemu je odbor obavešten.

Međutim, i pored naše urgencije spisi predmeta nisu vraćeni niti nam je dostavljeno obaveštenje o razlozima za takav postupak. Izdaćemo novu naredbu za veštačenje povreda oštećenog koje će biti povereno Zavodu za sudsku medicinu u Nišu a glavni pretres ćemo odložiti dok nam spisi predmeta ne budu vraćeni - objasnio je sudija Radivojević.

Isaković se tereti da je oko ponoći  18. sepembra 2023. godine na Bulevaru Cara Konstantina ispred jednog ugostiteljskog objekta umišljajno pokušao da liši života Nikolića.

- Nakon kraće verbalne rasprave između njih dvojice, Nikolić je uhvatio optuženog rukama za majicu sa leđa i odgurnuo ga zbog čega se Isaković zateturao.

Optuženi se zatim okrenuo prema Nikoliću iz svoje torbice desnom rukom izvadio i aktivirao nož skakavac dužine sečiva od oko 10 centimetara i zadao mu ubod u prednju levu stranu grudnog koša ispod leve dojke koja je u veme nasatanka predstavljala tešku telesnu povredu opasnu po život. Nakon toga je Isaković pobegao a nož. je bacio u šahtu u Lamartinovoj ulici - navelo je tužilaštvo.

Informer

 

Isaković je ubrzo pronađen u Ulici Dobrile Trajković u Nišu gde je u jednom stanu boravio neprijavljen.

Tokom suđenja Isaković je u potpunosti priznao delo i izrazio kajanje zbog napada na Nikolića. Njegova odbrana pokušava da dokaže da Isaković treba da odgovara za tešku telesnu povredu a ne za pokušaj ubistva.

Ukoliko  bude odgovarao za tešku telesnu povredu opasnu po život preti mu kazna zatvora od jedne do osam godina, dok bi u slučaju da ostane kvalifikacija ubistva u pokušaju, iza rešetaka mogao da provede i 15 godina.

Da li će doći do prekvalifikacije dela zavisiće od stava veštaka sudsko medicinske struke koji treba da se izjasne o lokalizaciji povrede.

Ukoliko se utvrdi da je Isaković uboden u gornji deo grudnog koša, ostaće pokušaj ubistva ali ako se utvrdi da se rana većim delom proteže ka stomaku, moglo bi da se radi o teškoj telesnoj povredi opasnoj po život.

Isaković je nakon hapšenja bio u pritvoru koji mu je na zahtev tužilaštva produžavan ali se sada brani sa slobode.