18.10.2024.

15:53

Foto: Foto: D.K

Hronika

Predložen pritvor ćerki ubici! Nišlijka koja je ubila oca zanemela pred sudom

- Osumnjičenoj se na teret stavlja teško ubistvo. Ona nije iznela odbranu na današnjem saslušanju. Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu - saopšteno je iz niškog VJT.

Ona je nesrećnog čoveka koji je bio vezan za postelju, nasmrt pretukla pajserom a policiji je kazala da se on sam povredio jer je bio teško bolestan. Analizom tragova sa lica mesta ustanovljeno je da ne govori istinu pa je ćerka uhapšena zbog zločina za koji je propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Kako saznajemo, da je Slavoljub ubijen posumnjala je patronažna sestra iz Kućne nege koja ga je obilazila jer je patio od karcnoma kože i obavestila policiju.

Informer

 

- Kada je policija stigla zatekla je Danijelu u njihovom stanu u ulici Pariske komune 21. sa beživotnim telom njenog oca. Ona je odmah policiji kazala da je Slavoljub navodno od nje tražio pajser kako bi se ubio jer više nije mogao da podnosi bolest.

Međutim, analizom tragova krvi na mestu zločina te povreda žrtve, ustanovljeno je da ona ne govori istinu. Na njegovom telu otkrivene su brojne povrede nanete gvozdenom šipkom, od kojih su brojne bile po rukama što ukazuje da je on pokušavao da se odbrani od napada.

Povrede je imao svuda po telu ali kobne su bile one koje su mu nanete po glavi – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

- Postoji sumnja da pati od duševne bolesti ali će neuropsihijatrijskim veštačenjem tokom istrage biti ustanovljeno da li je u vreme izvršenja zločina bila uračunljiva.

Zavisno od rezultata veštačenja odlučiće se da li će se protiv nje voditi krivični postupak i izreći joj se zatvorska kazna ili će dobiti meru  bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi što zakon propisuje za slučaj da je neuračunljiva – objašnjavaju naši sagovornici.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu saslušaće Danijelu u toku popodneva.