18.10.2024.

16:01

Foto: Shutterstock

Hronika

Vođa "vračaraca" uhapšen sa suprugom! Burna biografija Ludog Džonija, ovo su detalji!

Vušović je godinama bio u bekstvu i za to vreme se, kako se sumnja, uglavnom bavio preprodajom narkotika.

Interesantno je, međutim, da je početkom marta 2021. bio navodno uhapšen po srpskoj poternici u Dominikanskoj Republici sa lažnim španskim pasošem, ali je pod misterioznim okolnostima ubrzo pušten na slobodu!

Prema operativnim podacima, u Dominikanu je došao iz Španije, a pre toga je živeo u Beču i tamo držao laboratorije za uzgoj marihuane.

Njega su bezbednosne službe označile tada kao bliskog saradnika odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera i Veljka Belivuka, koji je početkom februara 2021. uhapšen sa 29 pripadnika grupe, optužene za sedam svirepih ubistava i druga teška krivična dela.  

Vušović je počeo da puni stupce crne hronike još 2010., kada je prvi put uhapšen sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, zbog preprodaje droge i posedovanja oružja.

Stanković je u međuvremenu ubijen u oktobru 2016. godine. Nakon toga su Belivuk i Vušović potpali pod okrilje "kavačkog klana" i okupili oko sebe bandu "čuvenu" po brutalnosti i ubistvima.

Protiv Vušovića i 37 pripadnika njegovog "vračarskog klana" u toku je suđenje pred Specijalnim sudom u Beoogradu. Optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca.

Takođe, da su pokušali da ubiju Lazara Vukićevića, koga su kasnije brutalno usmrtili pripadnici Belivukovog klana u "klanici" u Ritopeku, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića. Odgovaraju i za pranje novca i neovlašćeno posedovanje oružja.

Vođa "vračaraca" ima nadimak i Ćopavi Džoni, a zaradio ga je u davnašnjem obračunu sa pokojnim Vukićevićem koji mu je pucao u noge. Od tada šepa.