18.10.2024.

16:50

Foto: izvor: N.F/shutter

Hronika

Horor u Subotici! Dečak nožem izbo devojčicu u školi! (FOTO)

To je kratko potvrđeno i iz subotičke Policijske uprave.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, devojčica je nožem zadobila ubod u ruku, a pojedini roditelji drugih učenika kažu i u nogu. Napad je oko 13.15 časova prijavljen školskom policajcu je prijavljeno da je devojcica u školi  povređena, najverovatnije oštrim predmetom,  pesokotine ,van je zivotne opasnosti. Utvrđuju se sve okolnosti  ovog događaja. Rad je toku…

- Devojčica, prema trenutno raspoloživim informacijama, nije životno ugrožena. Ima posekotine, dobro se oseća i puštena je na kućno lečenje - kaže izvor Informera.

Povodom ovog događaja roditelji dece, koja pohađaju ovu školu, od svojih razrednih starešina dobili su sledeću poruku:

"Poštovani roditelji,

Kao što vam je poznato, u školi se desilo nasilje. Svi učenici su zdravstveno dobro. 
Škola je preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagovale. Obaveštena je Školska uprava i Ministarstvo prosvete. 
Od ponedeljka, dokle god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su svi doživeli da bi posle mogli nastaviti sa radom."

Slučaj je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo u Subotici koje bi trebalo da utvrdi sve okolnosti.

Inače, pre više meseci protiv četrnaestogodišnjeg učenika iste osnovne škole podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti, nakon što je pretio smrću nastavnici hemije i drugim učenicima.