19.10.2024.

09:29

Foto: Shutterstock

Hronika

Ukrao pola milion evra! Dolijao lopov koji je mesecima praznio bankomate

Istragom je utvrđeno da je sada uhapšeni pljačkaš u bekstvu od 2021. godine i da je za njim bila rapsisana međunarodna poternica.  

Ovaj pljačkaš je uhapšen nakon višemesečne istarge, tokom koje je utvrđeno da je u četiri navrata iz bakomata ukrao pola miliona evra. 

Istargom je utvrđeno da je on u prostor u kojem su se nalazili bankomati postavio kamere tako usmerene da je mogao da vidi kada se oni pune novcem, kao i koja je pristupna šifra za njihovo otvaranje. 

- Nakon što su bankomati napunjeni novcem, električnim biciklom došao bi do njih, otključavao ih pomoću specijlanog ključa, a onda ukucavao šifru i otvarao kasete sa novcem. Kada bi ispraznio kasete, on bi ih zatvorio, a odna i zaključao bakomat i odlazio- saopštili su iz policije. 

Oavko izvršene pljačke ne bi odmah bile otkrivene zato je i bilo potrebbno toliko vremena da se pljačkaš identifikuje i uhapsi. 

Posle hapšenje proverom je utvrđeno da je za ovim lopovom raspisana potraga na nivou EU, ali u u zemljama regiona, zbog izdržavanja kazne do 6 godina zbog ranije počinjenih sofisticiranih krivičnih dela teških krađa provaljivanjem i on je odmah odveden u zatvor na izdržavanje kazne.