19.10.2024.

14:30

Foto: EPA/Informer/Printscreen

Hronika

Džoni sa Vračara na čelu klana koji su sumnjiči za surove likvidacije: Njih su ubili "vračarci" (FOTO)

Grupa "vračarci" je optužena za ubistvo Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

Raskomadano telo u plitkom grobu

Prva žrtva ove  grupe je prema optužnici Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika koji je nestao u martu 2020. godine. Njegovo raskomadano telo pronađeno je, 16. maja te godine, u plitkom grobu u selu Parcani kod Sopota.  

Noge i trup su bili u zemlji, gornji deo tela je bio otkriven, a takođe imao je prostrelnu ranu na glavi, a istražiteljima je zapalo za oko da je ova likvidacija urađena po ugledu na ubistva Belivukovog klana, budući da su i Belivukove žrtve završavale na sličan način. Leš bez odeće pronašao je čobanin koji je napasao koze.

Informer

Prema navodima optužnice, Vladimir Kovačević zvani Kovač je namamio Halabrina u stan na Banjici u kom je i ubijen.

- Rekao mi je da je otišao u Beograd da se nađe s prijateljima, da je dobro i da ćemo se čuti kasnije - rekla je svojevremeno njegova majka, na jednom od suđenja "vračarcima" istakla je da je "monstrum Vladimir Kovačević zvani Kovač s kojim se njen sin družio nekoliko meseci, poslednji koji ga je video na Banjici" .

Sačekuša

Dragan Ristić (61), zvani Čađo, kum Željka Rutovića, poznatog kriminalca 90-ih, ubijen je u sačekuši 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici.

Informer

 Kao direktni izvšrilac ovog ubistva, optužen je Vuk Ursulov, kom se na teret stavlja da je kobnog dana po nalogu Vušovića, u blizini kuće u kojoj je Ristić živeo, sačekao da on uđe u svoj automobil i krene, kako bi isfingirao udes i izašao iz kola, a onda u njega ispalio osam hitaca.

Informer

Informer

Inače, kao motiv za ubistvo Čađe, prema optužnici, navodi se to što su pripadnici kriminalne grupe smatrali da ih je sin pokojnog, Milutin Ristić, "cinkario" u sudskom postupku u kom su zajedno bili optuženi. Stoga su navodno planirali da mu ubiju oca, a potom i njega.

Likvidacija plaćena 50.000 evra

Aleksandar Šarac (35) likvidiran je u oktobru 2020. godine, zbog sumnje da je sarađivao sa "škaljarskim" klanom. Svedok saradnik Srđan Lalić otkrio je da iza ubistva Šarca stoji upravo Nikola Vušović. Lalić je do detalja opisao kako su pokušali da ga namame preko skaj telefona škaljarca Mila Radulovića Kapetana, kog su Belivuk i Miljković oteli u Crnoj Gori.

Informer

Međutim, Šarac na to nije naseo, ali istrajni u nameri, pomenuta kriminalna grupa nastavila je da prati svaki korak Šarca u nameri da ga likvidiraju. 

- Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača - otkrio je Lalić.

Informer

- Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača - otkrio je Lalić.