19.10.2024.

17:18

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Hronika

Sekta naterala oca da digne ruku na sina i sebe?! Šta je uzrok dvostruke tragedije u Bezdanu još uvek se nagađa

U selu Bezdan kod Sombora vlada potpuna tišina nakon porodičnog krvoprolića kada je u petak uveče otac Tomislav Kovač (48) ubio svog sina Davida (20), a potom digao ruku i sebe. Komšije ove porodice strahuju da iza svega stoji delovanje jake sekte, s obzirom na to da, prema njihovim rečima, ništa nije ukazivalo na dvostruku tragediju!

Crne slutnje

- Moj David mi se požalio pre nekoliko dana kako je sanjao Boga. Pitao ga je u snu: Šta će biti sa mnom za 20 godina?, na šta mu je kratko odgovoreno: Ništa. Bio je uznemiren kada se probudio. To me je izjedalo danima - ovim rečima se prethodnih dana nesrećna majka i supruga Kovača požalila bliskim ljudima.

Prema rečima prijatelja porodice Kovač u čijem domu je došlo do strašne tragedije, oni su bili sasvim normalna porodica, međutim, kako kaže, roditelji nesrećnog Davida nisu bili vernici, a tako su odgajali i svog sina.

- Oni su bili sasvim normalna porodica, kao i svaka druga. Svi smo znali da oni nisu bili vernici, njih nikada nisi mogao da vidiš u crkvi na službi, niti su ikada poštovali pravoslavne običaje, ali s druge strane nikada nismo primetili ništa čudno u njihovom ponašanju - kaže prijatelj nakon čega se pita:

- Zbog čega je Toma digao ruku na sina i sebe, to samo on zna. Strahujemo da nije reč o nekoj sekti, pogotovo što iz našeg ugla stvarno ništa nije ukazivalo da će se nešto ovako dogoditi - rekao je prijatelj Kovača.

Kako je rekao naš sagovornik, porodica Kovač posedovala je više nekretnina u Somboru, te tvrdi da razlog ovakvog krvoprolića sigurno nije finansijske prirode.

- Godinama su živeli u Austriji, odavde su otišli za boljim životom, a pritom nisu jedini koji su se odlučili za takav korak iz našeg mesta. Nikome još uvek nije jasno šta bi mogao da bude motiv ovakve nesreće - priča naš sagovornik.